Egy szép új barátság kezdete?

Bár az emberek nagy része a telefonjaik révén ismerte meg a Huawei-t, a háttérben is meglehetősen aktívan munkálkodik a kínai cég. Az amerikai kitiltás ellenére továbbra is meglehetőse tudták növelni a bevételeiket. Ezt részben annak köszönhetik, hogy Kínában eddig sem volt túl sok értelme a Google Mobile Services-nek, így a hiánya sem zavaró a helyi felhasználók számára.

Ám amiben igazán az élen járnak az az 5G hálózat kiépítése!

A Forbes-nak adott interjúja során a Huawei vezérigazgatója, Ren Zhengfei meglehetősen meglepő kijelentést tett. Szerinte jelenleg az Apple gyártja a legjobb 5G telefonokat az iPhone 12-es szériájának személyében. 

Persze nem ok nélkül tette ezt, szerényen megjegyezte, hogy ebben a Huawei-nek is nagy szerepe van. Ők építették ki az iPhone-ok alá dolgozó 5G hálózatokat Bécsben, Berlinben, Hong Kongban és a világ számos egyéb nagyvárosában is. Ettől függetlenül érdekes a fenti megszólalás, hiszen a Huawei maga is gyárt 5G képes telefonokat, már az olcsóbb árszegmensben is. Vajon miért akar ennyire barátkozni a riválissal a kínai óriás? 

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×