Multiplatform Gaming Headset 15 ezer forintért.

A Trust már visszatérő vendég a tesztrovatunkban, ezúttal pedig egy multiplatformra kihegyezett gamer fejhallgató járt nálunk, ami 15 ezer forintos árcédulával kacérkodhat. Ezúttal is kíváncsian bontottuk ki csomagolásából a terméket, hiszen elég hullámzó a gyártó egyes termékeinek minősége. Legutóbb a GXT 960 Graphin egérben például csalódni kellett, de korábban ott volt a GXT 865 Asta, ami a tavalyi év egyik legjobb választása volt. Nézzük, mit tud a kedvező árú GXT 433 Pylo!

Doboz

Nos, a Trust ezúttal sem kényeztetett túl. A Pylo dobozában egy 1 méteres hosszabbító kábelt találunk, ezen felül egy leírás és egy Trust Gaming matrica lapult még a dobozban.

Dizájn, kinézet

A Trust nem bízta a véletlenre a színeket, egy újabb sötét versenyzővel gazdagítja a gamer fejhallgatók népes táborát, egyedül a két hangszóró külsejére került fel a szolid Trust Gaming logó, de ez is inkább beleolvad a környezetébe.

A dizájntól senki sem fog hanyatt esni, ugyanis  egy teljesen visszafogott fejhallgatóról beszélünk, a Pylo nem akar kitűnni a tömegből.

Ezzel pedig nincs is igazán baj. A felhasznált anyagok tekintetében viszont villanthatott volna nagyobbat, ugyanis mindenhol műanyaggal találkozunk, egyedül a sín készült fémből. Jó hír viszont, hogy maga a műanyag kellemes tapintású, matt és az ujjlenyomatokat sem gyűjti úgy, mintha nem lenne holnap.

A mikrofon sajnos nem lecsatlakoztatható, ráadásul batári nagyra sikeredett. Itt az olcsóbb fejhallgatóknál már jól bevált puhább mikrofonkábelt találjuk. Kellően flexibilis, ugyanakkor a fémes verziók stabilabbnak bizonyulnak, de az egy másik árkategória.

Hang

A Pyloban két 50 mm átmérőjű, 32 Ohmos hangszóró teljesít szolgálatot, amelyek sztereóban biztosítják a megfelelő hangzást. Ez önmagában nem mond túl sokat, mint a hangszórók specifikációi úgy általánosságban, hiszen úgyis élesben dől el minden.

Itt az ideje brillírozni, gondoltam, de a csoda csak nem akart jönni. A hangok borzasztó fátyolosak voltak, mintha egy víz alatti szűrő lenne beiktatva. Ameddig a közepeket az egekbe tolták, addig magasat még csak-csak kapunk, de a mélyek teljes egészében hiányoznak.

Játékban egyébként nincs vele gond, de ha zenehallgatásra kerül a sor, akkor azért más a helyzet.

A zenéből így hiányzik az a pajkos visszajelzés, amit annyira szeretünk. Még egy kiegyenlített, flat hangszínnek is jobban örültem volna, de szerencsére ezúttal is bele lehet nyúlni az EQ-ba, ahol azért tudjuk korrigálni a hibákat valamelyest. Ameddig az eShark KUGO V2 vagy a Trust GXT 414 így jelentős javulást ért el, a Pylo esetén még erről sem tudok beszámolni. Bárhogy nézzük, kevés lesz a mély, a fátyolos hangzást viszont magunk mögött tudhatjuk, ami azért jó hír.

Maga a fejhallgató egyébként meglepően kényelmes. Jól sikerültek a fejpárnák, illetve fülpárnák a kategóriájához képest, így pár órát biztosan el tudunk tölteni benne.

Mikrofon

 

A Pylo mikrofonja egyáltalán nem rossz, persze nem szabad kondenzátoros csúcsminőséget várni, sőt az eShark KUGO V2-t sem sikerült lehagynia, de azért ez utóbbi elég magasra tette a lécet. A hangminőség egész korrekt, jól érteni a beszédet, viszont van egy kissé zavaró alapzaj, ami szerencsére csak halkan serceg a háttérben. Ezt manapság egy Discord simán kiszűri, szóval ebbe nem igazán lehet belekötni.

Hasonlítsátok össze magatok a referenciákkal:

 

Wild Shark – Alsó kategóriás versenyző:

 

 Trust GXT 258 kondenzátoros gamer mikrofon:

 

Hyperx Cloud I. – középkategóriás versenyző – :

Verdikt

Sajnos vagy nem sajnos, de nem a GXT 433 Pylo fogja megváltani a világot. Ebben a mezőnyben azért elég erős a verseny, ha pedig valaki nem csak játékra, hanem filmezésre és zenehallgatásra keres fejhallgatót, akkor bizony bőven vannak erősebb versenyzők, még akár házon belül is. A GXT 414 Zamak sokkal jobb választásnak bizonyult és csak pár ezer forintos árkülönbségről beszélünk. Reméljük a jövőben jobban odafigyelnek a hangminőségre, ugyanis az rontja leginkább az összképet.

Galéria

Köszönjük a tesztterméket a Trust Gamingnek!

Összefoglalás

Kedvező árú versenyző – Trust GXT 433 Pylo gamer fejhallgató teszt


Szerzői értékelés

5

Egy újabb átlagos alsó-középkategóriás versenyző, ami nem igazán tűnik ki a sorból. A hangminőségen van még mit javítani, a mikrofon viszont meglepően jól szól.

Jó mikrofon

Matt anyaghasználat

Multigaming ready

Állítható EQ

Hiányoznak a basszusok

Túltolt közepek

Fátyolos hangzás

Fix mikrofon

Gyenge ár-érték arány

 

Olvasói értékelés

0

×