Teljesen felborult a piac.

Az új generációs videókártyák startja nem épp úgy sült el, mint vártuk. A kártyák megjelenése mellett ugyanis a kriptopiac is berobbant, ami rövidesen készlethiányhoz vezetett, manapság pedig már óriási kihívás videókártyához jutni, az áremelkedésről nem is beszélve.

Sokan várták, hogy a tömeggyártott RTX 3060, az igazi népkártyává avanzsálhat. Nos, ez a jövőben előfordulhat még, de egyelőre nem túl jók a kilátások. A videocardz szúrta ki, hogy a népszerű európai webshop hírében áló ProShop már most, megjelenés előtt felárazta az RTX 3060-as kártyákat. Amíg az Nvidia 329 eurós (~118 ezer forintos) ajánlott árcédulát szabott ki, addig a Proshop kínálatában 499 eurótól indulnak az RTX 3060-asok.

Sajnos nem egyedi az eset, a szintén európai PCDiga oldalán is egy hét alatt 100 eurót, azaz 36 ezer forintot emelkedett az RTX 3060-asok  árcédulája. Ezek alapján nem túl sok jóra számíthatunk. Nem érdemes ugyakkor elmenni a tény mellett, hogy nem feltétlenül a webshopok aratják le a babért, ugyanis a hivatalos disztribútori hálózattal is problémák vannak, ennek megfelelően sokszor alternatív beszerzési helyekhez kell folyamodni, ami a jóval magasabb beszerzési árat jelent egyúttal.

Megoldást jelentene, ha az Nvidia megfelelő mennyiséget lenne képes szállítani, ez viszont egy ideig nem várható, épp ezért sajnos szoknunk kell a magasabb árakat, amíg vissza nem áll minden a normál kerékvágásba.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×