Régóta működik magyar nyelven is az egyébként nemzetközi szinten elérhető Gamer Dating társkereső oldal. Kipróbáltuk.

Mivel közeleg a Valentin-nap, a szerelmesek napja, több olyan tartalmat is hoztunk nektek, mely segít abban, hogy hogyan töltsétek időtöket a párotokkal, ezekben az ínséges időkben. Írtunk már játékokról, amiket a pároddal játszhatsz, helyben együtt játszható címekről, sőt a közös játék hatásairól is. Sőt néhány terméket is leakcióztunk az alkalomból. Természetesen a kommentekből azt látjuk, hogy sokan közületek még nem találtak párra, így arra gondoltam, kicsit segítünk nektek ebben. Legalábbis tényleg reméltem….

Kipróbáltam a Gamer Dating nevű társkereső oldalt, a regisztrációtól a párkeresésig.

Illusztráció

Fontos leszögezni, hogy a Gamer Dating alapvetően egy amerikai odal, mely természetesen a világ sok országában teszi elérhetővé szolgáltatását. Ez valószínűleg leginkább a nyelvben érhető tetten, a szolgáltatások tartalma vélhetően mindenhol azonos.

A szokásos online párkereső alkalmazásokkal ellentétben ide olyanok regisztrálhatnak, akik azonos érdeklődésű embereket keresnek, természetesen nem csak párkeresés céljából, hanem mondjuk barátkozni szeretnének, vagy csapattagokat keresnek online játékokhoz.

Mit ígér a Gamer Dating?

„Játszani jó, de együtt még jobb” – olvasható az oldal tetején, kiemelve, hogy egyetlen kattintás elég ahhoz, hogy megtaláld a kocka partnered. Ez alapján az ember nyilván tudja, hogy itt olyan emberek találkozhatnak, akik szeretik a játékokat, hasonló az érdeklődésük és párt keresnek maguknak. Ez mostanában egyébként nem is olyan meglepő, hiszen a koronavírus-helyzet megnehezíti a randizást, azt pedig főleg, hogy azonos érdeklődésű társaságban találkozzunk valakivel.

A leírás szerint a Gamer Dating Magyarország leggyorsabban növekvő online társkereső oldala. Alább olvasható a teljes leírás, mely egyedi szolgáltatást ígér, természetesen főleg akkor, ha fizetünk is érte. A fizetős rendszernek később még lesz jelentősége.

Regisztráció

Természetesen az oldalra, és bizonyos alapszolgáltatásokra ingyen lehet regisztrálni. Ez magában foglalja egy teljes profil létrehozását, a böngészést a tagok között és az üzenetküldést. Legalábbis egy darabig, és bizonyos szinten.

A regisztráció első szakaszában az oldal arra keresi a választ, hogy milyen gamer vagy. Itt megadhatjuk, hogy milyen játékokat szeretünk, milyen platformon tesszük azt, mennyi időt töltünk játékkal, illetve milyen magasak vagyunk, milyen testalkatúak, illetve írhatunk rövid bemutatkozást képekkel kiegészítve.

Amint az oldalon találjuk magunkat, rögtön szembe kerül velünk a premium szolgáltatás, ami különböző előnyhöz juttat minket az „ingyenélő” felhasználókkal szemben. Ha fizetünk, küldhetünk végtelen számú üzenetet (amúgy nem), láthatjuk az összes fotót (amúgy nem), megnézhetjük a videókat (amúgy nem), és láthatjuk ki lájkolt minket, mert enélkül nem. Szóval szinte mindent megkapunk a pénzünkért, ami alapvetően ahhoz kell, hogy esetleg érdemben használjuk az oldalt.

 

 

Keresés

Miután szépen alaposan kitöltöttük az adatlapunkat, indulhat is a partnerkeresés. Sajnos azonban itt már nem találtam olyan erősnek az oldalt, ám lehet, hogy én csináltam rosszul valamit. Fontos megemlíteni, hogy nem éltem a fizetős szolgáltatásokkal, de nem is a pártalálás volt a célom, csupán szerettem volna megmutatni nektek, hogy mit is tud a Gamer Dating.

A keresés során persze sokat segít a rendszer, például abban, hogy a listázza a lakóhelyünkhöz közeli tagokat, a beállított paraméterek alapján. Természetesen a teszt érdekében igen nagy távolságokban és széles körben kerestem. Aztán ez a kép fogadott.

Budapest belvárosában élek, ezt is állítottam be. A rendszer szerint 30 kilométeres körzetben kevesebb mint 50 felhasználót talált a rendszer. Ez persze csak a nők keresésére igaz, férfiakat keresve már jóval több regisztrált felhasználót találunk. Ettől függetlenül én a teszt során a lányokat kerestem, akik valóban kevesen voltak az oldalon. Nagyjából 10-20 lányt talált a közelemben 18-35 év között, végül mutatott nekem pár külföldi, szlovák, sőt amerikai felhasználót. Pedig a bemutatkozással nem lehetett gond, nem?

Az oldalon persze többféleképpen lehet keresni és ez alapján szűrni a felhasználókat, de azon kívül, hogy látjuk egymást, és esetleg csevegünk, nem sokat kínál az oldal. Pedig elvileg az a célja, hogy összehozza az embereket. Persze lehet játékműfajokra és azokra szűrni, amit az elején beállítottunk, de konkrét játékokra például nem. Nem kereshetek pl. olyan felhasználót, aki ugyanazt a játékot játssza, mint én. Olyat persze igen, aki ugyanazokat a streameket nézi.

Még az előfizetés sem ad semmi olyat, ami megkönnyítené, hogy megtaláljuk a valóban azonos érdeklődésű GAMER társat. A beállítások, szűrők azonosak bármely más társkereső oldal lehetőségeivel. Ami engem illet, nagyon hamar végiglapoztam a lehetséges partnereken, melyeket az oldal felkínált.

Nos, lehet, hogy én csináltam valamit rosszul, de bármennyire is próbáltam GAMER mélységet találni az oldalban, nem találtam. Nincsenek csapatkereső fórumok, közös játékok… Nem tudom, nem nekem kéne ezt kitalálni.

Létezik az oldalon még egy online csevegő, aminek gondolom az a célja, hogy találjunk játszótársakat, vagy nem tudom. Itt leginkább külföldiek írogatnak néhány hetes kihagyással, vagy magyarok külföldiül, nem tudom. Mindenesetre nem sok érdekes történik itt. Ha a magyar zászlóra kattintok, nem jön be semmi.

Összegzés

 

Azt gondolom, hogy a Gamer Dating oldal kevés, valóban gamereknek szóló lehetőséget nyújt a társkeresésre. Ha valaki igazi párt keres magának, csak remélni tudom, hogy itt megtalálja, és nem költ el rá egy vagyont. Mindenesetre erősen kétlem. Az, hogy én nagyon kevés embert találtam az oldalon, talán csak az én figyelmetlenségem, de ha mégsem, akkor megértem, hogy miért nem hallottál még erről az oldalról.

Tudom, hogy sokan vannak közületek, akik nem tudják párban tölteni a Valentin-napot és talán már elgondolkodtatok azon, hogy kipróbáljátok ezt (vagy más hasonló) oldalt. A Gamer Dating szerintem még nincs olyan szinten, mint amennyit ebből az ötletből ki lehet hozni, miközben az árszabásba több időt-energiát fektettek.

Nem akarom tőle persze senki kedvért elvenni, próbáljátok ki, hiszen egy bizonyos szintig ingyenes. A befizetését viszont ajánlom: kétszer is gondoljátok meg!

Ha pedig Valentin-napon nem tudsz a pároddal játszani, játssz a haveroddal. Van pár local co-op játékötletünk a hétvégére. Hajrá!

UI.: Természetesen felvettem a kapcsolatot az oldal készítőivel, akik nem szerettek volna élni azzal a lehetőséggel, hogy válaszoljanak pár kérdésre.

×