A Cenega Magyarországnak köszönhetően lehetőséget kaptunk az Immortals Fenyx Rising Season Pass csomagjának tesztelésére. Íme az első rész!

Még az év elején írtam egy rövidebb cikket arról, hogy számomra mik voltak azon a játékok, amik 2020-ban jelentek meg, lenyűgöztek, de összességében nem kaptak túl nagy hátszelet a médiától. S míg a Ubisoft nyílt világú kalandja, az Immortals Fenyx Rising egy ismertebb címnek számított, a Cyberpunk 2077 megjelenése és annak botrányai árnyékba szorították Fenyx kalandját.

Az alapjátékról egyébként tesztet is írtunk, Ryder értékelését még decemberben olvashattátok nálunk. Én nagy sajnálatomra lecsúsztam a tesztelésről, de annyira érdekelt a játék, hogy végül a két ünnep között megvásároltam magamnak Nintendo Switchre. Kedvelem a kis, kompakt kézi konzolt és mivel minden attól zengett, hogy egy Breath of the Wild kópia az Ubisoft új játéka, úgy gondoltam, hogy fair ha ugyan azon a konzolon játszom a görög komédiával is.

El kell, hogy mondjam, teljesen elvarázsolt a világ. Nagyon imádtam Zeus és Prometheus állandó párbeszédét, valamint a fő-és egyéb szereplőket is nagyon jól eltalálták a fejlesztők és az írók. A görög mitológia pedig telis tele van tartalommal, így volt mivel megpakolni a játékot.

Egy nem várt hívás…

Éppen a napi cikkeimet irkáltam, amikor Ryder megkeresett, hogy a Cenega Magarország jóvoltából lehetőséget kaptunk a Season Pass tesztelésére. A Season Pass ugye az a csomag, amibe az összes aktuálisan elérhető, illetve érkező DLC beletartozik. Azt hittem mindezt csak az orrom alá akarja dörgölni, így gratuláltam neki a lehetőséghez és folytattam tovább a dolgomat. Nos, mint kiderült, nem véletlenül keresett engem a feladattal. A kiadó ugyanis PS5-re tudott nekünk kulcsot adni, ami ugye jelenleg igencsak kevés személynek van az országban. Én pedig azon szerencsések egyike vagyok, aki rendelkezik ilyen masinával, így lehetőséget kaptam Fenyx történetét az új generációs konzolon is átélni.

PlayStation 4-en már próbáltam a játékot, egy Slim gépen próbálgattam a kézi és a nagy konzolos különbségeket. Az FPS és a grafika egyértelműen a PS4 felé húzott, viszont meglepően keveset töltött a Switch a Sony konzoljához képest. Míg a világot a Switch körülbelül 1 percen belül berántotta, addig a PS4 másfél-két percig biztosan küzdött vele. Viszont a Vaultok már jobban mentek a nagy gépen, azt a Switch-nek több ideig kellett töltenie. Szerencsére a Ubisoft gondolt erre, így miközben zuhanunk egy ideig, gyűjtögethetjük a valutát.

Ezek után kíváncsian ültem a PS5 elé, hisz egészen addig a pontig, amíg ki nem próbáltam az új generációs gépen az Immortals Fenyx Risingot, úgy éreztem, hogy sokkal kellemesebb élményt nyújt a kaland a kisebb képernyőn. A PlayStation 5 viszont gyorsan elhessegette ezt az érzést. A villámgyors képfrissítésével, a tűéles képpel, valamint a rettentően kényelmes kontrollerrel teljesen új élményt adott a játék. Arról nem is beszélve, hogy a töltési idők szinte teljesen megszűntek.

Az előléptetés

 

A helyzet az, hogy olyan jellegű Season Pass-t, mint amilyet az Immortals Fenyx Risinghoz készített a Ubisoft, még nem nagyon láttunk. Ezek a DLC csomagok többnyire adnak pár új feladatot, esetleg karaktert a repertoárhoz, hogy további egy-két órával megtoldják a játékot, s így annak szavatosságát. Az IFR esetében viszont ha úgy vesszük még egy spin-off folytatást is kapunk a szezonok során.

Az első kiegészítő már meg is jelent, ezt gyakorlatilag már bárki elérheti – ezt teszteltük mi is -, a második egy keleti világba kalauzol minket, új karakterrel, valamint temérdek új mitológiai lénnyel, környezettel és küldetéssel. Sőt, a harmadik nekifutás is egy új hősről fog szólni, szóval a fejlesztők bőven kitesznek magukért.

Beszéljünk hát arról, ami miatt valószínűleg sokan kattintottatok. Lássuk mit adott nekünk/nekem a New God kiegészítő!

Amiről érdemes már az elején említést tenni, az az erősen spoileres tartalom. Ha újak vagyunk a játékban, akkor nem érdemes a DLC-be fejest ugrani, mert sok érdekességet lőhetünk le magunknak idő előtt. Bízom abban, hogy ilyen manőverre nem sokan készültek, de ha igen, akkor megkérem szépen az illetőt, vagy éppen illetőket, hogy NE tegyen ilyet! (Annál azért jóval jobb ez a játék, hogy ennyivel aláássuk az élményt…)

Éppen ezért a sztorit nem szívesen lőném le senkinek. Legyen annyi elég, hogy az alapjátékban véghezvitt tetteinkért kell learatnunk a babérokat és elhelyezkednünk a nekünk szánt pozícióban.

A Season Pass előzetesből jól látszik, hogy elsősorban a második és a harmadik DLC fog óriási nagyot szólni, ezért várható volt, hogy az első amolyan kedvcsináló lesz majd. Nos, az új tartalmakat körülbelül 12-13 óra alatt véleményem szerint bőven teljesíteni lehet, s ezzel még csak nem is lenne baj. A gondok ott kezdődnek, hogy irtózatosan fárasztó fél napra kell számítani.

Ebben a kiegészítőben ugyanis szinte alig találni harcot. Ami korábban egy kiváló akció-kalandjáték volt, kellemesen csepegtetett fejtörővel, az most fordult 180 fokot hirtelen. körülbelül 11 órányi agytorna vár a vállalkozókra és ebből összesen jó ha egy órát csapkodtam démonokat. Félreértés ne essék, kifejezetten szórakoztató és kreativitást igénylő kihívásokról beszélünk, viszont ezt már nem ajánlanám egy szellemileg leterhelő irodai munka után. Az alapjáték sokkal inkább ajánlott a szürke hétköznapok levezetésére.

A New God kiegészítő összességében a Season Pass részeként éri meg szerintem a pénzét, külön nem biztos, hogy ajánlanám bárkinek is. A történet szempontjából mondjuk érdekes lezárással szolgál és jó újra látni a szeretett karaktereket. Ám lehetséges, hogy ha nagyon érdekel minket a záróakkord, akkor elég felcsapni a híres videómegosztókat…

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

Összefoglalás

Szórakoztató szenvedés az Olümposzon – A New God DLC Teszt


Szerzői értékelés

6

A New God kiegészítő összességében a Season Pass részeként éri meg szerintem a pénzét, külön nem biztos, hogy ajánlanám bárkinek is. A történet szempontjából mondjuk érdekes lezárással szolgál és jó újra látni a szeretett karaktereket. Ám lehetséges, hogy ha nagyon érdekel minket a záróakkord, akkor elég felcsapni a híres videómegosztókat...

Kiváló fejtörők

Még mindig rettentően vicces

A „régi” arcok

Kevés harc

„Tipikus” első kiegészítő

Olvasói értékelés

0

×