A Rainbow Six: Siege újabb mérföldkövet ért el játékosszám tekintetében.

Annak ellenére, hogy valóban sokszor igazságtalan a játék, és hajlamosak vagyunk néha kiborulni és elhagyni a játékot, az élmény és a hangulat mindig visszacsábít. A különböző újdonságok, a rengeteg esport esemény pedig évről évre több játékost hoz a közösségbe, így a játékosszám egyre csak nő.

A Rainbow Six: Siege játékosszáma újabb mérföldkövet ért el: már több mint 70 millió regisztrált játékos van.

Erről egyébként maga a Ubisoft számolt, legfrissebb pénzügyi jelentése során. A szám magában foglalja az összes platform játékosát, valamint azokat is, akik az ingyenes hétvégéket követően vették meg a címet.

Nézzük, hogyan alakult a játékkosszám az elmúlt években.

  • 2017 augusztus – 20 millió játékos
  • 2018 február – 25 millió játékos
  • 2018 április – 30 millió játékos
  • A 2018-as E3-nak köszönhetően hamar jött a 35 milliós, majd 2018 októberében a 40 milliós mérföldkő.
  • 2019 szeptemberében számoltak be arról, hogy már 50 millióan játszanak a játékkal, 2020 februárjában pedig elérte az 55 milliót, majd 2020 májusában a 60 milliót.

Ez azt jelenti, hogy további 10 millió játékos csatlakozott az R6-hoz alig egy év alatt. A Rainbow Six: Siege kiemelkedő sikert és el a Steamen is még 2020 februárjában, megelőzve minden korábbi rekordot. A játékosszám persze amiatt is indult növekedésnek tavaly, mert a koronavírus-járvány miatt egyre többen maradtak otthon.

A Siege persze szépen fejlődik tovább, hamarosan belépünk a játék hatodik évébe. Ráadásul úton van a Rainbow Six Quarantine is, ami valószínűleg más címet kap majd a megjelenéskor. A karantén szót érthető okokból elvetette a Ubisoft.

https://www.facebook.com/groups/rainbowsixsiegehungary

 

×