Samira a League of Legends egyik legújabb karaktere. A lövész mostanában meglehetősen közkedvelt, ám egyáltalán nem OP.

A shurimai lövésznő 2020 szeptember 21-én jelent meg a League of Legends-ben. Ez azt jelenti, hogy nem volt már esély arra, hogy a világbajnokságon profik kezében láthassuk. Egészen 2021-ig kellett erre várni, amikor is kiderült, hogy sokan kedvelik a karaktert. Összesen eddig 117 profi mérkőzésen bukkant fel Samira, ebből 58-on győzedelmeskedett, míg 59-en veszített. Azt hinnénk ennél nem is kell jobb példa arra, hogy egy hős egyensúlyban van, ám a Riot Games úgy fest, hogy máshogy látja a dolgokat.

Hamarosan gyengíteni fogják a karaktert, aminek eredményeképpen valószínűleg el fog tűnni egy időre a süllyesztőben. A legtöbb profi eddig is úgy gondolta, hogy bőven van válasz rá, ez jól látható a győzelmi arányán is. Viszont valamiért nem ugyan azt a csatornát nézik a játékosok és a fejlesztők, így egy szórakoztató, jó helyzetben lévő hőstől kell hamarosan elbúcsúznunk.

Közben ott vannak azok a karakterek, akik kellemetlenül erősek tudnak lenni. Az olyan stratégiák, mint a Fasting Senna, vagy éppen a Seraphine bot, még mindig nincsenek célkeresztbe helyezve. Egyedül Kai’Sa kap némi gyengítést, ám ő is csak a Q képességének sebzéséből veszít egy keveset.

Samira február 18-tól kezdve nem lesz képes E képességet használni a társakon, lassabban is fog csúszni, valamint a W-je sem tart majd ki egy másodpercig. Félelmetes…

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×