Remélik, hogy ezzel meghozzák majd az idősek kedvét az újabb technológiához,

Jól tudjuk, hogy a japán idősek különösképp hagyománytisztelőek – és makacsok – tudnak lenni, na persze ennek aligha van köze ahhoz, hogy sokan még mindig nem hajlandóak okostelefonra váltani, és használják inkább a régi vezetékes készülékeket.

Ez a jelenség Magyarországon is érzékelhető, igaz itt kevésbé okoz életbevágó problémákat, hiszen Tokióban – és egy csomó másik településen – például okostelefonokkal sokkal hamarabb tudják a lakosokat figyelmeztetni az érkező tájfunról, vagy folyamatos tájékoztatással látni el őket. A koronavírus-járvány pedig még egy jó indokot szolgáltatott az idősek számára egy okosabb telefon beszerzésére, mivel azon nem csak gyorsabban, de bármiféle kontaktus, utazás és sorban állás nélkül elintézhetik a hivatali ügyeiket.

A tokiói városvezetés most például azt találta ki, hogy szétosztanak 3000 okostelefont az időseik között úgy, hogy nem csak a használatára tanítják meg őket, hanem fizetik is nekik az összes szolgáltatási költséget is.

Mindez persze óriási kiadásokkal is járna, az első évben például 365 millió japán yennel kalkulálnak, ami friss árfolyamon számolva nagyjából 1 milliárd forintra tehető. A programtól nagy sikereket várnak és remélik, hogy ezzel is sikerül ösztönözni az idősebb korosztályt az újabb technológiával való megismerkedésre.

Azt persze kiemelik, hogy az olyan extra költségeket, amint amit játékokban költenek el, vagy amit +18-as oldalakon költenek el, azokat nem fedezi a hivatal. Nos, ezt azért jó tudni.

Forrás: SoraNews24

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×