Állítólag a Xiaomi eszközét már tesztelik a fejlesztők.

A Xiaomi nemrégiben egy olyan készüléket jelentett be, melynek az a különlegessége, hogy a kijelzője mind a négy oldalon gyakorlatilag „lefolyik”. Nincsenek se gombok, se portok rajta. A fejlesztők elmondása alapján ezzel a mobillal most kicsit a jövőbe tekinthetünk: minden oldalán, pontosan 88 fokban hajlik a vízesés szerű kijelző. Az eszköz így nem csak strapabíróbb, de természetesen drágább is lesz.

Ezzel együtt nem csak az innovatív 3D-s technológiákban, hanem az üveghajlítási és laminálási folyamatokban is hatalmas mérföldkövekhez érkezett a vállalat. A koncepciómobil futurisztikus unibody kialakítását nagy áttörésnek nevezte szóvivőjük. Persze mindenkiben felmerül a gombokat övező kérdés.

 

Több mint 40, szám szerint pontosan 46 saját fejlesztésű, szabadalmaztatott technológiájuknak köszönhetően ezeket a gombokat és portokat más, sokkal elegánsabb alternatívákkal váltják fel. Ultravékony piezoelektromos kerámiák, flexibilis vékonyréteg-kijelzős hangtechnológia, kijelző alatti kamerák, vezeték nélküli gyorstöltés és még millió más szuper menő dolog kerül majd a telefonba.

Ahogy a cikk elején már szóba jött, a Xiaomi munkatársai már ki is próbálták a készüléket és szerintük nagyszerűen működik. Reméljük, ez a mobil nem jut elődje, a 2019-es Mi Mix Alpha sorsára, ami végül nem jelent meg. 

×