A Twitter azon dolgozik, hogy több bevételt szerezzen a platformból, aminek például része lehet a feliratkozós rendszer is.

A Bloomberg friss cikkében arra hívta fel a figyelmet, hogy a Twitter Inc. új módokon szeretné a jövőben növelni a bevételeit. A cél elsősorban az, hogy ne támaszkodjanak annyira a reklámbevételekre. A cég évek óta lebegtet infókat arról, hogy többféle prémium funkciót vezetnének be.

Nem 2021-ben jönnek a változások.

A hír szerint nem valószínű, hogy a nagy változások 2021-ben megérkeznek a Twitterre, de a cég állítólag új megbeszéléseket folytat arról, hogy szükség van-e a bevételszerzés módjainak kibővítésére.

Van persze néhány olyan funkció, amit ennek kapcsán már megemlítettek. Ezek között van a Tweetdeck üzleti csomag cégek részére, valamilyen feliratkozós rendszer, sőt a „tips” funkció is felröppent, ami olyasmi lehet, mint a Twitchen a cheer. Utóbbival ugye az alkotókat lehetne támogatni, exkluzív tartalmakat elérhetővé téve, miközben a Twitter lecsíp magának belőle egy darabot.

Tavaly sok olyan funkció is felröppent, melyet a felhasználók évek óta szeretnének látni. Egy felmérés is készült, mely alapján sokan szeretnének reklámblokkoló szolgáltatást, vagy részletesebb elemzési funkciókat.

 

Valószínűleg a hirdetések elkerülése lehetne a legnépszerűbb funkció, amiért sokan valóban hajlandók lennének fizetni.

Szerinted milyen funkció kéne még a Twitterre?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×