Úgy tűnik, nem járnak jól a Twitchen azok a chatelők, akik VPN-t használnak.

Aki esetleg nem tudná, a shadow ban az a tiltási gyakorlat, amikor valaki úgy kap bant a platformról, hogy az illőtő nem is tud róla. Kommentjei egész egyszerűen nem jelennek meg mások számára a chaten. Több forrásból származó információk szerint

a Twitch shadow bannal büntetheti azokat a felhasználókat, akik VPN szolgáltatást használnak a közvetítések során.

A VPN-t (virtuális magánhálózat) általában a felhasználók arra használják a Twitchen, hogy személyes adatuk biztonságban legyen. A közelmúltban sok felhasználó arról számolt be, hogy a Twitchen shadow bant kapott, ami azért ad aggodalomra okot, mert erről semmilyen figyelmeztetés vagy értesítés nem érkezett.

Notdan a Twitteren azt állítja, hogy a legtöbb VPN-szolgáltatót tiltja a Twitch.

„A Twitch az elmúlt hetekben szinte MINDEN VPN-szolgáltatót shadow bannal büntetett. Ez elfogadhatatlan. Legalább szólnának, hogy a komment nem jelenik meg” – mondta.

Bár nincs hivatalos megerősítve, hogy a Twitch valóban ilyet tesz, a felhasználók szerint valós a gyakorlat. Azok tehát, akik VPN-t használnak, mindenesetre jobban teszik, ha vigyáznak. Ha az üzenetek mások számára nem jelennek meg a chaten, előfordulhat, hogy a shadow ban a ludas.

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×