Az idős és tiszteletreméltó papi, aki 72 telefonnal űzi a Pokémonokat Tajvanon, komolyan megszenvedte a földrengés-riasztás meghibásodását.

Rögtön szeretném leszögezni, hogy ez tulajdonképpen egy jó hír. Korábban írtunk már arról az idős tajvani férfiról, aki a Pokémon GO megszállottja lett. Annyira szereti a játékot, hogy egy bicajra már 72 telefont illesztett, hogy a várost járva minden Pokémont elkapjon. Talán kimondhatjuk, hogy ő egy igazi Pokémon Mester, aki szerencsére nem sérült meg a földrengésben, de azért „komoly” problémája származott belőle.

Történt ugyanis, hogy Tajvanon nemrég az emberek arra ébredtek, hogy telefonjukra hangos földrengés-figyelmeztetések érkeznek. Tajvan keleti partjánál valóban volt egy 6,1-es erőssíégű rengés, ám a figyelmeztető-rendszer meghibásodott és sorra küldte az értesítéseket és a figyelmeztetéseket.

A földrengés 4-es erősségű volt Yilan és Miaoli megyékben, 3-as erősségű Új-Taipei városban, Taoyuanban és Hsinchuban. Más területeken alig volt észlelhető.

Nem sokkal később Cheng Ming-dean, a Központi Meteorológiai Hivatal (CWB) főigazgatója egy Facebook-bejegyzésében jelentette be, hogy a végtelen riasztásokat egy hiba okozta. A földrengés által generált lökéshullámokat a rendszer különálló földrengésekként kezelte, egyik riasztást generálva a másik után.

Új-Taipei város polgármestere, Hou You-yi sürgette a CWB-t a rendszer kijavítására, mondván a riasztások nemcsak alvászavarokhoz, hanem pánikhoz is vezethetnek. Valóban nem lehet jó érzés folyamatosan ilyen értesítést kapni.

Sokan aggodalmukat fejezték ki, hogy a mobilos riasztások milyen hatással lehetnek a jól ismert Pokémon nagypapira, Chen San-yuanra, aki ugye 72 telefonnal járja a várost. Az emberek el sem tudták képzelni, hogy vajon ő hány riasztást kapott és hogyan érezhette magát ettől.

Chen egyébként rögtönzött sajtótájékoztatót tartott otthona előtt, és elmondta a médiának, hogy immár 72 telefonja van (korábban 64 volt). A földrengés idején is játszott a Pokémon Go-val. Nem érzett remegést, de az összes telefonja egyszerre kezdett harsogni és rezegni. Akkor épp több mint 60 telefon volt bekapcsolva, és hajnali 2 óráig tartott, míg ki tudta kapcsolni az értesítéseket a készülékeken.

Azért írtam az elején, hogy ez jó hír, mert legalább nem sérült meg a rengésben.

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×