Egy éven belül két böngészőt is eltemetnek.

A Microsoft hamarosan végleg eltemeti az Edge böngészőjének eredeti-régi verzióját, melyet 2015-ben a Windows 10 mellé csomagolt, mint az Internet Explorer utódját. Az Edge háza elejét számos kritika érte, emiatt is döntöttek 2019-ben úgy a redmondiak, hogy modernebb, Chromium alapú böngészőre vált – ezzel együtt változták meg az Explorerre nagyon is emlékeztető ikonját és lett Edge Legacy a régiből.

2021 március 9-től nem támogatják tovább a régi Edge-t, az április 13-i Windows 10 frissítés pedig végleg eltávolítja azt, az újat rakva a helyére.

thumbnail image 1 of blog post titled New Microsoft Edge to replace Microsoft Edge Legacy with April’s Windows 10 Update Tuesday release

Kép: Microsoft

Persze igen elenyésző az a Windows 10-es háztartás, ahol nem pihen a gépen az újabb Edge, hiszen a két évvel ezelőtti megújuláskor is egy frissítéssel kötelező módon érkezett. Így értelemszerűen azokon a gépeket, melyeken még mindig ott pihen csupán frissülni fog, igaz, hazánkban ez a PC-s felhasználók csak egy igen elenyésző hányadát, 6%-át érinti a gyakorlatban. A GeminusRanking szerint ugyanis ennyien használnak Magyarországon Edge böngészőt.

A Microsoft ezzel egy éven belül két régi szoftverét is búcsúztatja, 2020 novemberében ugyanis 26 év után a legendás Internet Explorert utolsó verzióját lőtte le, melyet idén augusztus 17-től a Microsoft 365 programok sem fognak tovább támogatni.

Forrás: Microsoft, PCforum. Borító: Neowin

 

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×