Lehet, hogy megúszta volna, ha valakinek Kiotóban nem kellett volna egy erős Sobble vagy Scorbunny.

A héten Japánban letartóztatott a rendőrség egy 23 éves férfit, mert nagyjából egy éve módosított Pokémonokat adott el Sword and Shield játékosoknak. A megszerzett „állatok” fizikai képességeit megnövelte, kinézetüket módosította.

Ez elsőre úgy hangozhat, mintha valami tiltott orvvadász lenne, de valójában Kazuki Kawamatsu egy Nintendo Switch hacker, aki egy kis pénzt akart keresni. Miután lehetővé tette a játékadatok megváltoztatását, elkezdte eladni az egyedi Pokémonokat a Sword and Shield-ben. A vevők kiválaszthatták a Pokémon színét és statjait, sőt olyan képességeket is választhattak, amivel az adott Pokémon nem is rendelkezik.

Pokémononként 500 jent keresett, ami nagyjából 1400 forint. Ez nem tűnik nagy összegnek, viszont annyi ügyfele volt, hogy végül 1,15 millió jent keresett, ami már 4,2 millió forint.

A srác Pokémon üzeme azonban most bezárt, mivel a tegnap letartóztatták a The Unfair Competition Prevention törvény megsértése miatt. A törvény értelmében tilos más jogtulajdonát módosítani majd értékesíteni. Tettét Kawamatsu be is ismerte.

Ne feledjétek gyerekeket, hogy a Pokémon Mesterré válás igazi útja az elszántság és a kemény munka, nem pedig a hackelés.

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×