Na vajon mennyi PS5 kell ahhoz, hogy felmászhassunk rajtuk a Holdra?

A játékosok bánatosak amiért nem tudnak PS5-öt venni, a Sony pedig azért lehet szomorú mert nem tud még többet eladni belőle. Persze az is igaz, hogy a még így is a videojátékkonzolok történetének egyik legsikeresebb rajtját tudhatja magáénak az ötödik generációs PlayStation,

amiből eddig nem fogyott 4,5 millió darabnál kevesebb.

Ezzel a PS5 lett a japán vállalat pénzügyi negyedévének legjobban fogyó elektronikai terméke, noha elmondásuk szerint még csak nem is sikerült belőle annyit előállítani, amennyit terveztek és amennyi ki tudná elégíteni a váltásra már igencsak kiéhezett játékosbázist.

De ez a rekordmennyiség elegendő-e vajon ahhoz, hogy egymás tetejére rakosgatva őket felmásszunk rajtuk a Holdig?

A PlayStation 5-öt számos kritika érte a méretét és a kialakítását illetően, ami valljuk be valahol kicsit jogos is. A kinézet persze csak ízlés dolga, meg hát hozzá is lehet szokni, az viszont puszta tény, hogy a valaha készült legméretesebb játékgép, egy 39 centiméter magasságú konzol-felhőkarcoló. Most, hogy ezt tisztáztuk, nézzük a száraz számokat!

Képtalálatok a következőre: moon from earth

A Föld-Hold távolság 384.400 kilométert jelent, ami bizony nem kevés centiméterbe átszámolva, legalábbis biztos, hogy az otthoni mérődet nem tudod annyira kihúzni. Ez 38,440,000,000 cm-t tesz ki, ami azért már gombócból is sok egy kicsit. Szóval van 4,5 millió 39 centis PS5, amit kilengés biztosan elkezdünk egymásra legózni, csak hát ugye minek?

Sajnos ennyivel még a félút felének a feléig sem jutnánk.

Számításaim (de inkább a számológépé) szerint ez 17,550 kilométerre lenne elegendő, ami közel két Mount Everest-et azért kitenne, a Holdra viszont már nem jutnánk el vele. A Sony efféle űrprogramjának megvalósulásához körülbelül 985,750,000 PlayStation 5-öt kellene eladnia, ami így lenne 38,444,250 cm.

Ugyan nem lehetetlen a feladat, de egy nagyobbacska csoda kellene hozzá, bár mi már annak is tudnánk örülni, ha már egyet-kettőt lehetne kapni a boltokban.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×