Váratlanul a stream megkezdése előtt közvetlenül, a BLAST visszavonta a Leet Esport közvetítésére vonatkozó jogait.

Miután a napokban beszámoltunk róla, mától indult volna a hivatalos BLAST Spring Groups közvetítés a Leet Esport Twitch csatornáján, magyar kommentárral. A közvetítés jogairól a BLAST biztosította a Leet.hu-t, ám annak mai megkezdése előtt arról értesítettek minket, hogy a jogokat más magyar partnerre ruházták át.

Ezzel tehát a BLAST versenyét nem a Leet közvetítésében láthatják a magyar nézők.

A Leet Gaming Kft. az elmúlt időszakban indította útjára a Leet Esport divíziót, mellyel igyekszik minőségi tartalmakat gyártani a magyar esport rajongóknak. Ennek fontos része a különböző versenyek magyar nyelvű közvetítése is, melyben fejlesztésébe nagy összegeket fordított a Leet Gaming.

Mi történt?

A BLAST közvetítés természetesen fontos szerepet töltött be ebben, az előzetes megállapodások értelmében pedig a Leet lett volna a közvetítés jogtulajdonosa. Erről előzetesen egy szóbeli megállapodás született,

majd több online meeting keretében, illetve írásos formában kaptunk megerősítést a közvetítés részleteiről.

A BLAST a Leet Gaming ajánlatát előzetesen elfogadta, ezt január elején hivatalosan is megerősítették. Természetesen a Leet munkatársai sokáig várták a szerződést, mely sajnos a BLAST részéről nem érkezett meg. Két hét várakozás után, múlt hét pénteken (01.29.) a Leet munkatársai vették fel ismét a kapcsolatot írásos formában, melyre azóta sem kaptak választ.

Hétfőn, február 1-jén aztán a BLAST végül telefonon vette fel velünk a kapcsolatot, melyben megbeszélést kezdeményeztek. Ezeken az online találkozókon végül nem jelentek meg, a közvetítés előtt pár órával, csütörtökön kaptuk meg a hivatalos értesítést.

A BLAST kijelentette: a közvetítés jogát egy nagyobb csomaggal együtt egy másik magyar közvetítő cégnek adták el.

Az előző évekhez képest körülbelül tízszeres áron.

Vagyis nehéz lenne nem arra gondolni, hogy az elállást pusztán az összeg motiválhatta.  Ez a korábban Leet Gaminggel kötött megállapodást felbontja, a partnerséget megszünteti. Így a Leet Gaming idén úgy tűnik, nem tart BLAST közvetítést.

A Leet Esport természetesen előzetesen felkészült a közvetítésre, partnereket toborzott, biztosította az anyagi és technikai feltételeket, mely erőfeszítések végül mind hiábavalónak bizonyulnak. A Leet Gaming természetesen megteszi a lépéseket a helyzet tisztázása érdekében, akár jogi úton is.

Sajnálattal vettük tudomásul a váratlan helyzetet. Ezúton is szeretnénk megköszönni a szervezésben résztvevő munkatársaknak, partnereknek a munkát, illetve a nézőknek a támogatást, akik a Leet Esport csatornáján várták a közvetítéseket. Természetesen mindez nem befolyásolja a Leet Esport további terveit, a jövőben is rengeteg izgalmas közvetítéssel, eseménnyel és projekttel várunk benneteket.

Kövessétek a csatornánkat, hiszen 2021-ben vár titeket a Leet Esport csapata.

×