A Sony hivatalos információkat közölt a PlayStation 5 eladásairól. Meglepő irányba halad az újgenerációs konzol története.

A Sony hivatalosan bejelentette, hogy az újgenerációs konzoljait veszteséggel értékesítik. A PlayStation 5 előállítási ára ugyanis meghaladja azt, amennyiért a boltok polcaira helyezték a masinákat.

Mindez egyébként nem meglepő piaci stratégia. Ezzel sokkal elérhetőbbnek tűnnek a gépek az átlag fogyasztók számára, így sokkal többen ürítik ki a pénztárcáikat a kasszánál. A veszteséget pedig a szoftvereladásokkal ellensúlyozzák, amiket ilyenkor az ajánlott ár fölé helyeznek. Ha már ott csücsül a gép a polcon, bizony be kell nyeljük a drága programokat.

A japán cég továbbá azt is megerősítette, hogy a megjelenés óta több mint 4 és fél millió PlayStation 5 konzol talált gazdára. Ez a szám egyébként körülbelül olyan, mint amilyen a PS4 startja volt. Persze utóbbi nem szenvedett ilyen komoly készlethiánytól, ha lenne elég PS5, véleményem szerint jobban teljesítene, mint elődje.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×