Újabb kedvező árú gamer fejhallgató a porondon.

A cápákat egész jól ismerjük már, hiszen az utóbbi időben volt White Shark és eShark tesztünk is bőven. Ezúttal egy kedvező árú gamer fejhallgatót fogunk közelebbről megnézni, ami az eSHARK KUGO-V2 ESL-HS5 eSport névre hallgat. Huh, bárki is találta ki, nem igazán gondolt arra, hogy milyen is lesz ezt kimondani. A Kugo V2-ig még rendben is lenne, de ez legyen a legkisebb gond. A reklámszöveg szerint kifejezetten esporthoz fejlesztették, így tiszta hangzásra és a külső háttérzajok kiszűrésére számíthatunk, na meg jó hangminőségre. Mindezt 18 990 forintért, ami a 15%-os leetblast kuponnal tovább esik 16 142 forintra.

Doboz

A kedvező árcédula ellenére egy kemény tokot is rejt a doboz, ezen felül viszont csupán a felhasználói kézikönyvet rejti a tarsoly. A hordozható tok mellett viszont nincs igazán hiányérzetünk.

Dizájn, kinézet

A szokásos dupla fejpántos kialakítást követi, ami elég gyakori az alsó-középkategóriás mezőnyben. Sokan szeretik, mert egyszerűen felveszi az ember fejformáját és nem kell állítani semmit. Én inkább a memóriahabbal párnázott, egyszerűbb felépítésű modelleket kedvelem, de az egy másik árszint.

A matt, fekete borítás jól mutat magában és illik az átlagos setupokba. Sokan ódzkodnak ugyanis a színes termékektől, amit részben meg lehet érteni, hiszen a fehér gyakran csap át sárgába, ami nem túl szép látvány.

A mikrofon már-már kommentátori méretekben csúcsosodik a fejhallgató elé, amiből arra következtethetünk, hogy nem spóroltak a mikrofonon. Ez igazi ritkaság lenne, főleg az olcsóbb termékek esetén. Rossz hír viszont, hogy a mikrofon fix, azaz nem lehet fel-le csatlakoztatni, ami praktikus lehet, ha utcán akarja használni valaki.

Az anyaghasználat igencsak kellemesre sikeredett. A matt anyagokhoz jó érzés hozzáérni, viszont sajnos az ujjlenyomatot is gyűjtik valamennyire. Szerencsére a fém vázat is kezelték, szintén matt festékkel, ami jó tapintást kölcsönöz a felső résznek. A mikrofont pedig egy flexibilis kábellel szerelték, ami kicsit kilóg minőségében a fejhallgató többi részétől. A feladatát viszont hiba nélkül ellátja, könnyedén állíthajtuk a mikrofon helyzetét, szóval hamar megbarátkozik vele az ember.

A fejhallgatóhoz egy 2 méteres kábel is tartozik. Itt a jól megszokott szövet borítással találkozunk, ami strapabírónak ígérkezik. Ami viszont nem igazán nyerte el a tetszésünket, hogy az egész kábelt egyben hagyták, azaz nem lehet különválasztani, hosszabbítani. Aki ilyesmire vágyik, annak ott a KUGO ESL-HS2, pár ezressel még olcsóbban.

Hang

Amikor a 16 ezer forintos versenyző ajándék keménytokkal indít, akkor van okunk a reményre. Az eShark szerencsére a hangminőséget sem vette félvállról. Érdemes persze a helyén kezelnünk az elvárásainkat. Elsőre hozta az átlagos kategóriájához mért hangminőséget. Sok közép, van azért magas is, viszont a mély valahogy nem az igazi.

Feltűnt viszont, hogy borzasztó hangosra fel lehet tekerni, ami azért jelzi, hogy az USB hangkártyában van némi kraft, így hát beleástam magam a beállításokba. Itt bele tudunk szólni az EQ-ba, egész pontosan a mélyeknek adhatunk egy kis kakaót, aminek köszönhetően a KUGO V2 életre kelt és ekkor nyílt ki igazán. Így már a mélyek sem hiányoztak és a hangkép is  helyreállt.

Nem azt mondom, hogy odaver egy Cloudot, de nem olyan nagy a különbség, mint az ember várná. A SteelSeries belépő kategóriás modelljeihez képest pedig már egyáltalán nincs szégyenkeznivalója, pedig ott kicsit magasabb az árcédula, rögtön nem egyessel, hanem hármassal kezdődik…

Azt kell, hogy mondjam kellemes meglepetés. A memóriahabos párnáknak hála hosszabb idő után sem zavaró a használata.

A játékhangok az elejétől kezdve a helyén voltak, azaz lehetett hallani, hogy mi-honnan jön, viszont a „tuning” után már zenehallgatáshoz is használható minden további nélkül. Egyedül ami kissé zavaró, az a kábel szélzaja, amit érdemes az asztalon elvezetni, a súrlódó hangok elkerülése érdekében.

Mikrofon

Nemhogy a kategóriájában, de úgy amblokk a gamer fejhallgatók szekciójában is kiemelkedik a tömegből. Persze nem éri el a kondenzátoros mikrofonok mélységét, természetességét, de az biztos, hogy egyáltalán nincs okunk panaszra. Még a sokak által kedvelt HyperX Cloudnak is tud bőven újat mutatni, de hallgassátok meg magatok a különbséget:

 

Wild Shark – Alsó kategóriás versenyző:

 

De hogy legyen összehasonlítási alap, ezért hoztam némi anyagot a korábbi tesztjeinkből:

 Trust GXT 258 kondenzátoros gamer mikrofon:

 

Hyperx Cloud I. – középkategóriás versenyző – :

 

Verdikt

Azt kell mondjam, kellemes meglepetésként ért az eShark KUGO V2. A hangjáért nem rajongtam az első pillanattól, de némi tuning után már helyreállt a világ rendje. A kinézet tetszetős, főleg a szolidan világító LED logók ragadják meg a tekinteteket. A kedvező árcédula ellenére egyáltalán nem nevezném alsó kategóriásnak az KUGO V2-t, ebben a fejhallgatóban ugyanis több van. Vannak persze hibái, de ezeket az ember könnyebben elnézi a 16 ezer forintos árcédula mellett. Korábban azt hittem nincs élet a Cloud alatti ársávban , de most bevallom, tévedtem. Ennyi pénzért nehezen lehet jobbat kifogni, talán még a KUGO V1 veri ár-érték arányban, ott viszont kimaradt az USB-s hangkártya. Nem mellesleg hozza a SteelSeries Arctis 3 hangminőségét, 20 ezer forinttal olcsóbban.

Az eSHARK KUGO-V2 ESL-HS5 eSport már elérhető a Leet.hu webshopban. Vasárnap estig pedig él a „leetblast” kuponkód, amivel további 15% jön le az árcédulából.

Galéria

Összefoglalás

SteelSeries féláron – eSHARK KUGO-V2 ESL-HS5 eSport gamer fejhallgató teszt


Szerzői értékelés

7

Kellemes anyaghasználat, a hangminőséggel sincs gond. Kis állítgatás után pedig zenehallgatásban sem vall szégyent. A mikrofonja magasan veri a középkategóriás mezőnyt, így aki kaszterkedésre adná fejét, annak is jó választás lehet. Az árcédulája pedig megmosolyogtató a tudásához képest.

memóriahabos párnák

jó anyaghasználat

fém váz

USB hangkártya

kiváló minőségű mikrofon

jó hangzás (állítás után)

alacsony árcédula

ajándék keménytok

szőtt kábel

hangerőszabályzó

kábel szélzaj

a 2 méteres kábel egyben van

nincs szoftver hozzá

 

Olvasói értékelés

0

×