A játékos közösség ismét bizonyítja, hogy milyen nagyszerű dolgokra képes!

A napokban mi is beszámoltunk arról a szomorú hírről, miszerint idejekorán elhunyt elhunyt a Resident Evil Village egyik fő karakterét alakító színésznő,  Jeanette Maus. A játékosok és Jeanette barátai a család megsegítésére egy gyűjtést szerveztek a GoFundMe oldalon keresztül, hogy legalább a színésznő kórházi kezeléseinek költségét ki tudják belőle fizetni, ebből viszont olyan méretű összefogás kerekedett, ami sokadjára bizonyítja a videojátékos közösségek erejét.

A gyűjtés a cikk írásának pillanatában 61.562 dollárnál – 17,5 millió forintnál – tart, míg az eredetileg kitűzött cél 60.000 dollár volt.

A színésznő sajnos több súlyos betegségben szenvedett. Pár hónapja diagnosztizálták végbélrákkal, ami csak súlyosbította a Crohn-betegségét, a halála előtti napokban pedig koronavírus-pozitív tesztje is lett. A kórházi kezelései érthető okokból így igen költségesek, Jeanette párja és barátai ezért hozták létre a ‘Segíts Jeanette-nek szétrúgni a rák seggét” gyűjtést, ami a halála után a gyász miatt nem frissült tovább. A játékosok viszont amint rátaláltak az oldalra azonnal össze is fogtak, hogy legalább a családnak tudjanak valamilyen segítséget nyújtani ezekben a nehéz időkben.

Ha te is támogatnád a szomorú, de szép ügyet, akkor EZEN A LINKEN Te is megteheted. 

Nyugodj békében Jeanette!

×