Az Epic Games két erős tárggyal is bővítette a lootpoolt kedd délelőtt.

A Fortnite legújabb frissítése ismét elhozott pár friss exotic tárgyat az szigetre. Ezek közül természetesen a legnépszerűbb és feltehetőleg legutáltabb is a Burst Quad Launcher lesz, de később szót ejtünk a Chug Cannonról is.

A Fortnite ötödik szezonjában a fejlesztők rengeteg újdonságot hoztak be a játékba, leginkább játékmechanikai szempontból. Ilyen például a fejvadász rendszer, ahol aranyat kapunk azért, mert levadásszuk a kijelölt ellenfelet. A sand tunneling sem elhanyagolható mechanika, bár lassan többet volt kikapcsolva, mint engedélyezve hála a rengeteg bugnak. A fentieken kívül a fejlesztők új fegyverkategóriával, az exotic-kal is bővítették az eddig sem szerény lootpoolt.

Szerencsére ezeket az erős, különleges fegyvereket sima ládákból vagy földről nem kapkodhatjuk össze. El kell látogatnunk bizonyos NPC karakterekhez a szigeten és a korábban gondosan összegyűjtött aranyrudainkből kell megvásárolnunk az Exotic tárgyakat.

A játékosok hamar kiderítették melyik NPC-hez is kell fordulnunk, ha az új Quad Launchert máris kipróbálnánk. A játék egyik legikonikusabb outfitjével, Fishstickkel kell majd üzletet kötnünk.

Merre találom?

Itt találod Fishsticket

Sajnos van egy rossz hírünk is, Fishstick két teljesen eltérő helyen is spawnolhat a szigeten, így könnyen lehet, hogy többszöri nekifutásra találjuk majd meg. Ráadásul a két POI, Coral Castle és Craggy Cliffs meglehetősen távol is van egymástól.

Kettő lett, maradhat?

Ha eddig nem igazán vásároltál NPC-ktől, akkor mutatjuk is a folyamatot:

1. Látogass el Coral Castle környékére vagy Craggy Cliffs étterméhez
2. Ha szerencséd van, akkor a térképen már látod is a három ponttal jelzett NPC helyét
3. Menj oda Fishstickhez és válaszd ki a Burst Quad Launcher opciót
4. Kattints ismét a fegyverre, hogy megerősítsd a vásárlásod

Mennyibe kerül? Megéri?

Ha nem bírsz ellenállni a kísértésnek és tényleg erre szeretnéd költeni az összekuporgatott aranyrudakat, akkor 600 darabért teheted ezt meg. Pár bounty küldetés teljesítésével hamar visszajön az ára, így különösebben nem éremes gondolkodni a dolgot.

A fegyver statisztikái is napvilágra kerültek már:

  • A Burst Quad Launcher két rakétát lő ki minden egyes tüzelésnél, a rakéták 42-et sebeznek.
  • A tárkapacitása 4 rakéta.
  • Elképesztően lassú újratöltési idővel rendelkezik, az 5.4 másodperces reload alatt érdemes elbújni valami biztonságos helyre, hiszen elképesztően sebezhetőek vagyunk ilyenkor.

Chug Cannon

Érdemes említést tennünk a szintén ma érkezett exotic tárgyról, mely nem fegyver, de bármikor hasznos lehet a csapat számára. A Chug Cannont „Remedy” NPC-nél találod meg, szerencsére Fishstickhez képest kevesebb területet kell bejárnunk ahhoz, hogy beszédbe elegyedjünk vele.

Fortnite Chug Cannon location map

Itt találod Remedy-t

A megvétel módja teljesen azonos a fent említett Quad Launcherhez, a Chug Cannon ára pedig szintén 600 aranyrúd. A Chug Cannon előnye a Bandage Bazooka-hoz képest, hogy nevéből adódóan nem csak életerőt, hanem pajzsot is visszatud tölteni az eltalált játékosokra. Ez nagyon jól jöhet akár harc közben, akár két összecsapás között.

Mi jön még?

Az adatbányászok nem tétlenkednek, az elmúlt hetekben több olyan félkész fegyver is felbukkant mely szinte biztos, hogy az exotic kategóriába esik majd. Ezek közül a legizgalmasabb a Frozen SMG lehet, a v15.30-as frissítés állítólag máris több információval gazdagítja a vele kapcsolatos tudásainkat. Hamarosan talán részletes in-game videót és statisztikákat is kaphatunk róla.

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

 

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

 

 

×