Valószínűleg ugyanez történt volna bármelyik magyar üzlettel is, amelyik hirtelen előhúz a zsebéből pár szabadon elérhető PS5-öt.

A generációváltás tavaly novemberben megtörtént, hellyel-közzel legalábbis, mivel jelenleg az Xbox Series X-et és a PlayStation 5-öt is kisebb csoda beszerezni. A Microsoft és a Sony persze mindenkit biztosított arról, hogy törekednek a készletek mihamarabbi feltöltésére, ez viszont a koronavírus-járvány újabb hullámai miatt azzal arányosan nehezedtek és húzódtak el.

Pedig igény az bőven lenne a konzolokra, kiváltképp a Sony masinájára, amit mi sem bizonyít jobban, mint a napokban egy tokiói viszonteladó előtt kialakult óriási káosz, ami a hirtelen elérhető next-gen gép miatt alakult ki.

A Yodobashi Camera elektronikai üzletben ugyanis 300 PS5 lett készleten úgy, hogy szinte semmilyen feltétele nem volt a vásárlásnak.

A japán vásárlók a járványügyi intézkedéseket megszegve tömegével próbáltak konzolhoz jutni, amit végül a helyi rendőrségnek kellett feloszlatnia.

Pár próbálkozó kiemelte, hogy az üzlet érkezési sorrendben jegyeket is osztogatott, amivel nem csak tetézték a tumultust és a lökdösődést, de remek lehetőséget adott a nyerészkedőknek is, akik többedmagukkal több jegyhez, úgy pedig több géphez juthattak hozzá.

×