PS5 konzol helyett százezrekkel lettek szegényebbek és maradt a csalódás azok között, akik a magyar webshopból rendeltek.

Ahogy arról az elmúlt hónapokban beszámoltunk, bár a PlayStation 5 és az Xbox Series X megjelenésével nagyon sokan szerettek volna új konzolhoz jutni, ez nem mindenkinek sikerült. A készletek nagyon hamar elfogytak, a haszonlesők pedig felvásárolták a készleteket, hogy többszörös áron kínálják azokat a neten. Természetesen rengeteg csaló is megjelent, az olyan oldalak rendelőit rendszeresen átverték, mint az Amazon vagy az eBay. Talán kevesen tudják, hogy egy magyar webshop megrendelői sem jártak jól még decemberben – számolt be róla a Telex.hu.

Karácsony közeledtével rengeteg szülő próbált PS5 konzolhoz jutni, miközben a készlet már a legtöbb ismert oldalon elfogyott.

A Mobilkonzol.hu webshop ezzel szemben még mindig kínálta az új generációs gépet.

Nemrég kiderült: bár a webshop azt ígérte, hogy az előrendelők december 24 előtt megkapják a konzolt, ez nem így történt. A néhány száz károsult, aki viszont fizetett, most tudta meg, hogy az oldal készítői egyszerűen eltűntek, a pénzzel együtt.

Kép: Telex.hu

A károsultak a Telexnek elmondták: semmit sem találtak gyanúsnak, hiszen az oldallal Google hirdetésekben is egyre több helyen találkoztak. A károsultak azonban sokszor e-mailt sem kaptak az átutalásról, az ügyfélszolgálton pedig igyekezték megnyugtatni őket. Az webshop később a koronavírus-helyzettel magyarázta a késéseket.

„Azt mondták, hogy bizony nagy baj van náluk, a Főnök Úr covidos, kórházban van már három hete! A főnöke és a családtagjai is lélegeztetőgépen voltak, élet és halál között” – mondta egy károsult.

December 17-én aztán váratlanul eltűnt a Mobilkonzol.hu, és azóta az ügyfélszolgálat sem elérhető. Jelenleg azt sem lehet tudni, hogy hányan fizettek előre a PlayStation 5 konzolért úgy, hogy végül azóta sem kaptak semmit. Sem konzolt, sem pénzt. A neten keringő rendelési számok alapján akár 2000 ilyen károsult is lehet. Így az okozott kár a PS5 konzolok 150 ezer forintos (digitális verzió) értékét tekintve a 300 milliós összértéket is elérheti.

A Mobilkonzol mögött az Országos Ingatlanfejlesztő és Aukciósház Zrt. (OIFA) állt, aminek honlapja december 17-én szintén megszűnt.

Természetesen több vásárló feljelentést tett az ügyben, ám hogy nekik van-e esélyük visszaszerezni a pénzüket, egyelőre bizonytalan. A károsultak azt állítják, az oldal rendkívül megbízhatónak tűnt, rengeteg fizetési lehetőséget biztosított és olyan részletes volt, hogy megbízhatónak gondolták.

Az eMAG a Telexnek azt írta, hogy november 30-án regisztrált náluk partnerként a Mobilkonzol, de december 1-jén már gyanúsnak találták őket, ezért fényképet kértek a készletről. Miután érthető okokból nem érkezett kép, az eMAG december 2-án felfüggesztette a Mobilkonzol partneri fiókját.

Nos, még az ilyen oldalak esetében sem bízhat az ember abban, hogy valóban megkapja azt a terméket, amiért fizet.

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

×