Miután egy kihívás teljesítése közben elhunyt egy 10 éves kislány, a TikTok blokkolhatja azokat a felhasználókat, akiknek életkorát nem tudja ellenőrizni.

A TikTok mára napjaink egyik legnépszerűbb applikációja lett, különösen a fiatal korosztály körében. A platform népszerűsége miatt egyesek különleges kihívások teljesítésére is képesek, hogy trendik legyenek vagy felhívják magukra a figyelmet.

A múlt héten a „blackout challenge” közben egy 10 éves olasz kislány megfulladt. A kihívás lényege, hogy TikTokker addig fojtogatja magát, amíg el nem veszíti eszméletét, ezt pedig közben végig videóra veszi. A kislány végül megfojtotta magát.

Mivel a felhasználói alsó korhatár a TikTok esetében 13 év, így elvileg nem is regisztrálhatott volna az oldalra. Természetesen ezt a TikTok nem tudja ellenőrizni, illetve sokan megkerülik a szabályt. Közben az olasz hatóságok arra kérték az applikáció készítőit, hogy

blokkolják azokat a felhasználókat, akik nem tudják igazolni, hogy elmúltak 13 évesek.

„Együttérzésünket fejezzük ki a kislány családjának és barátainak. A TikToknál a közösségünk biztonsága elsődleges, és nem engedélyezzük azokat a tartalmakat, amelyek ösztönzik a veszélyes viselkedést, amelyek sérüléshez vezethetnek” – írta a TikTok.

Hogy valóban blokkolni fogják-e a 13 éven aluli felhasználókat, arra pénteken ad választ a TikTok.

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×