A kínai Tencet állítólag milliárdokat költene a Take-Two Interactive vagy az Electronic Arts megvásárlására.

Talán mindenki jól tudja, hogy a kínai Tencent vállalatnak jelentős befolyása van a világ videojáték-iparában. Annak ellenére, hogy egy kínai cégről beszélünk, a keze messzire elér, hiszen számos ismert nyugati videojáték-stúdió részvényesei közt jelen van. A vállalat a Riot Games tulajdonosa, sőt 40 százalékos részeseddéssel bír az Epic Games-ben. Jelentős pénzeket fektetnek be persze a Ubisoft, az Activision Blizzard és a Bluehole projektjeibe is. A legfrissebb hírek szerint Tencent Holdings Limited dollármilliárdokat szánna amerikai vagy dél-koreai játékstúdiók megszerzésére.

Egyes pletykák szerint a Take-Two Interactive és az Electronic Arts is kiszemelt lett.

Mindemellett arról is szólnak hírek, hogy a Tencent maga készítene olyan játékot, mely a nagy sikerű GTA versenytársa lehet. Bár a vállalat 2020-ban 300 százalékkal több üzletet kötött, mint az azt megelőző évben, úgy tűnik, nem elégszik meg ezzel, és jelentős amerikai és dél-koreai székhelyű játékstúdiók megvásárlásán gondolkozik.

Egyelőre persze nem nyert megerősítést, hogy a Tencent valóban pályázna a Take-Two vagy az EA vállalatra. A potenciális cél talán sokkal inkább pár dél-koreai stúdió lehet, mint a Netmarble és a Nexon.

Az biztos, hogy ha a két említett nagyvállalat a Tencent kezébe jut, annak jelentős hatása lehet a videojáték-világra. Még akkor is, ha a Take-Two és az AE nem kerül a Tencent tulajdonába, az utóbbi évek felvásárlásai és terjeszkedése bizonyára nagy hatással lesz a jövő játékkiadásaira.

Közben persze a Sony és a Microsoft is azon van, hogy minél több stúdiót megszerezzen, hiszen egyre inkább élesedik az exkluzivitás versenye.

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

×