A Fortnite Battle Royale esetében többnyire csak az Outfitekről beszélnek a rajongók, de fontos elemei a csákányok is a játéknak. Itt a toplistánk!

Amikor először játszottam a Fortnite-tal, még szó sem volt speciális Outfitekről. A játékosok azzal a karakterrel játszottak, amit a gép dobott és nem volt kérdés, hogy a Victory Royale a cél. Persze akkoriban még olyan fegyverek és eszközök segítették az előrehaladást, mint a Zapatron, vagy éppen a füstgránát.

Aztán az Epic Games elkezdte bevezetni a Battle Pass rendszert a különböző szezonokhoz. A második szezon vége, harmadik szezon eleje környékén robbanásszerűen megnőtt a Fortnite játékosok száma, s ennek hatására új időszak indult a videojátékok történetében. A Fortnite átvette az irányítást a Battle Royale kategória fölött. Majd most, több mint három évvel később, már-már közösségi térként tekinthetünk rá.

Az igazi kasszasikert mégsem a játékosszám – elvégre Free-to-Play játékról beszélünk -, hanem a kozmetikai tartalmak értékesítése hozta el a kiadónak.

Az Epic ráérzett, hogy mivel lehet igazán költekezésre késztetni a játékosokat. A mikrotranzakciókként a játékba helyezett speciális Outfitek és kiegészítők elvarázsolták a közösséget, mindenki ki akart tűnni a tömegből. A játék harmadik szezonjának Battle Pass csomagja például már 100 Tier tartalmat ajánlott, ez volt az első szezon, ami ezzel a számmal operált. Azóta már csak formálisan állja meg a helyét a 100 játékelem, ugyanis temérdek kiegészítő és bónusz tartozik még hozzá.

Megszállott játékosok

A különböző kozmetikai tartalmak utáni vágy bizonyos felhasználóknál hajmeresztő magasságokba emelkedett. Az Ebayen több olyan account is megjelent, ami csak azért került akár több ezer dollárba, mert olyan skineket tartalmazott a gyűjteményében, amit már rég nem lehetett megszerezni. Ilyen tartalom volt hosszú ideig a Skull Trooper, a Ghoul TrooperBlack Knight, vagy éppen Red Knight.

Az emberek képesek voltak őrületesen sok pénzt beleölni abba, hogy igazi gyűjtőknek tűnjenek, és olyan Outfitekben lavírozhassanak, amik a játékosok 99%-nak nincs meg. Külön feketepiac épült erre, amit az Epic Games azzal igyekezett megakasztani, hogy a szóban forgó Outfiteket ismét visszapörgették az Item Shopba. Összességében sikerült, amit terveztek, egyedül Black Knight maradt felbecsülhetetlen értékű, őt ugyanis egyedül a Season 2 Battle Pass-ből lehetett megszerezni.

A legjobb kiegészítők

S míg folyamatosan az Outfitek körül forog minden, bizony érdemes néha a kiegészítőkre is gondolni. A Back Blingek mellett a Harvesting Toolok a legfelkapottabb kozmetikai eszközei a játéknak. Ez még egy olyan játékelem, amire néha-néha szánnak pár V-Buckot a felhasználók. Nekünk is vannak kedvenceink, össze is szedtünk öt olyan tartalmat, amire korábban azonnal lecsaptunk. Íme a Leet Pickaxe toplistája:

Harley Hitter #5

Phantasmic Pulse #4

Leviathan Axe #3

Skull Sickle #2

Reaper #1

https://leet.hu/?s=%22audio-technica+ATH%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×