Úgy tűnik, túl sokat mutatott magából az a tajvani cosplayer, aki „elfelejtett” bugyit felvenni. Többmilliós bírságot és börtönbüntetést kapott.

Bár az utóbbi időben nem igazán voltak összenépi rendezvények a COVID-19 járvány miatt, a cosplay valójában nálunk is igen népszerű. Ennek persze leginkább a Távol-Keleten van divatja, ahol ráadásul a lányok nagyon szeretik a szexi cosplayeket. Az animés rendezvényeken hatalmas kultúrája van a szexi lányok fotózásának.

Tavaly a tajpeji Fancy Frontier nevű manga és anime rendezvényen egy cosplayer úgy gondolta, minden lánynál extrémebb jelmezt választ. Pontosabban kevesebbet vett fel, mint kellett volna, ugyanis úgy állt a fotósok elé, hogy nem vett fel bugyit a szoknyája alá.

Természetesen letartóztatták és eljárást indítottak ellene szexuális bűncselekmény vádjával.

 

Egy másik cosplayer még 8 évvel ezelőtt egy másik rendezvényen levette a szoknyáját, hogy felhívja a figyelmet a képregényeire. A Fancy Frontier szervezői ezért olyan szabályokat hoztak, amivel ez elkerülhető. A cosplayerek nem viselhetnek olyan ruhákat, amelyek a mellbimbókat, a nemi szerveket, a csípőt, a melltartót, a bugyit, vagy a mell több mint egyharmadát láthatóvá teszik. Fürdőruhák megengedettek, de a szervezők meghatározhatják, hogy melyik megfelelő és melyik nem. Ezek a szabályok ugyanakkor csak a rendezvény helyszínére vonatkoznak. A tavalyi eset a rendezvény területén kívül történt, így őket nem terheli felelősség.

A lány egyszer csak felemelte a szoknyáját, hogy mindenki lássa, nem vett fel bugyit, majd ülve pózolt a fotósok előtt. Letartóztatták, majd kiderült: nem ez volt az első hasonló esete.

Tavaly szeptemberben aztán a lány bíróság elé is került, ahol azt állította, hogy nem szándékosan mutogatta magát, és csak az öltözékét rendezte, amikor ez történt. Szerinte titokban fényképezték őt idegenek, és feltöltötték a képeket az internetre. Azonban a szemtanúk beszámolói ellentmondanak ennek.

A bíróságon azt is elmondta, hogy gyakran nem visel fehérneműt, ami szerinte nem bűncselekmény, ezért nem bűnös. Akkor ezzel egyetértettek ugyan, de ettől függetlenül a bíróság úgy gondolta, szándékosan mutogatta magát, ami a szexuális erkölcs elleni bűncselekményekről szóló törvény megsértését jelenti. Ennek eredményeként három hónap börtönre ítélték, sőt 90 ezer jüant kell kifizetnie, ami nagyjából 4,1 millió forint.

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

×