A Rockstar Games anyavállalata úgy gondolta, beint a GTA csalószoftverek készítőinek és kissé megdolgozzák őket.

Egy jól ismert weboldal, mely a népszerű GTA Online-hoz készített és értékesített csalásokat, a Take-Two nyomására szépen leállt. Amint arról az Eurogamer is beszámolt, a LunaCheats (most már ki lehet mondani) oldala most egyetlen üzenetet tartalmaz.

„A Take-Two Interactive-al folytatott megbeszélések után az oldal leállította cheat szolgáltatásait, azok fejlesztését, terjesztését és frissítését.”

Ha ez nem lenne elég, úgy tűnik, hogy a csalásokból befolyó pénzt sem tarthatják meg. Az leírás azt is tartalmazza, hogy az összes bevételt a Take-Two által kijelölt jótékonysági szervezetnek ajánlják fel.

Annak ellenére, hogy csaknem egy évtizede jelent meg, a GTA Online továbbra is rendkívül népszerű játék, melyet hamarosan az új generációs konzolokra is kiadnak. Persze az olyan népszerű online játékok, mint a GTA Online, vonzzák a csalókat is. Azok pedig, akik tudnak csalást készíteni, el is tudják azokat adni, igény ugyanis mindig van rá.

Az elmúlt időszakban azonban több kiadó, köztük az Activision és a Take-Two is igyekezett jogi lépeseket tenni, vagy legalábbis figyelmeztetni az ilyen szoftverkészítő oldalak üzemeltetőit, hogy nem lesz jó vége.

Az Activision korábban a GatorCheats oldalt állította le, bár ez nem segített azon, hogy egy versenyen ne csaltak volna a játékosok. A közelmúltban a Riot és a Bungie is beperelte a Destiny 2 és a Valorant csalások készítőit.

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

×