A népszerű tartalomgyártó, Ninja szerint nem az ő dolga megnevelni a kiskorú nézőit, hiszen az inkább a szülő feladata.

Oldalunkon számtalan kifejtős cikk, elemzés, kutatás alkalmával beszéltünk már a streamerekről, a jelenségről, és a tartalomgyártó hírességek felelősségéről. Jól tudjuk, hogy a streamereket, videósokat rengeteg fiatal követi, sőt hatással vannak rájuk. Az influencerek képesek tömegeket megmozgatni, vásárlásra ösztönözni, befolyásolják a követők véleményét egy-egy dologgal kapcsoltban, divatot indíthatnak és vitákat robbanthatnak ki. A streamerek felelőssége tehát óriási, főleg akkor, amikor a nézők millió kiskorúak. Mivel a fiatalok nagyon jelentős százaléka az interneten szocializálódik, főleg most a COVID-19 lezárások miatt, a streamerek felelőssége talán még nagyobb. Mégis van valaki, aki nem így gondolja.

A népszerű Fortnite streamer, Ninja szerint nem az ő dolga bizonyos dolgokat megtanítani a fiataloknak.

Tyler „Ninja” Blevins nemrég a The New York Times-nak adott interjújában elmondta: semmi dolga nincs azzal, ha a nézők hülyeségeket, baromságokat írogatnak a chatre. Nem neki kell gyereket nevelni. Szerinte a felelősség a szülőké, nekik kell megtanítani, hogy mi helyes és mi nem.

„Az én feladatom, hogy beszéljek ezekkel a srácokkal? Nem, mert tudom, hogy a gyerek ezt azért csinálja, hogy trollkodjon. Ha rasszizmusról kezdek el beszélni a közvetítés során, akár tilthatják is a csatornámat. Szörnyű, de ez az első dolog, ami az eszembe jut” – mondta Ninja.

Ninja szerint, ha a gyerek az interneten név nélkül bánt másokat, rasszista megjegyzéseket tesz, vagy éppen csak kimondja azt, amit más esetben nem mondana, azt a szülő dolga kezelni.

Egy másik nézőpont szerint a tartalomgyártó a játék, a stream során nem állhat le minden egyes rossz megjegyzésnél elmagyarázni, hogy amit a trollok csinálnak, az miért rossz. Egy olyan közvetítés során, amit ennyi ember néz, jól át kell gondolni, hogy miről és hogyan beszél az influencer. A trollkodók miatt pedig komolyabb témába kezdeni sokszor valóban felesleges is.

Természetesen minden csak nézőpont kérdése, és a fenti témáról abszolút megoszlanak a vélemények. Szerinted Ninjának van igaza, vagy neki is dolga a követőit jó irányba terelni?

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

×