Amint a GAME nevű áruház új PlayStation 5 szállítmányt kapott, a haszonlesők máris le akartak csapni rájuk. Benézték.

Nemrég beszámoltunk arról, hogy az Egyesült Királyságban egy-egy képviselő már olyan törvényjavaslaton dolgozik, ami megtiltaná többek között a játékkonzolok áron felül értékesítését. Ez azt jelentené, hogy törvénytelen lenne a jövőben drágábban eladni egy konzolt, mint amennyiért egy boltban meg lehet venni. Miközben a törvényjavaslat készül, persze a boltok is mindent megtesznek azért, hogy a scalperek ne keressenek milliókat.

A brit GAME nevű online bolt most kapott egy friss PS5 szállítmányt.

Természetesen a haszonlesők ismét rászálltak az oldalra, és igyekeztek behúzni a készletet, hogy aztán jóval áron felül adják tovább őket. A scalperek természetesen botokkal tolakodnak a sorban az igazi vevők elé, így happoltak el most 2000 konzolt. A felháborodás miatt azonban a Carnage nevű botszoftver közösségi oldalát megszüntették. A vásárlók a GAME-től pedig azt követelték, hogy állítsák le a megrendeléseket.

A jó hír az, hogy a GAME eleget tett a kérésnek, és lehetővé tették, hogy egy ember csak egy PS5-öt vásárolhasson az oldalon.

„A PlayStation 5 rendkívül keresett árucikk, a kereslet felülmúlja a jelenlegi kínálatot. Határozott intézkedéseket alkalmazunk annak biztosítására, hogy egy vásárló egy konzolt vehessen” – írta a GAME.

Végre egy oldal, mely maga is tesz azért, hogy a haszonlesők ne szedjék meg magukat, miközben sokak számára még mindig csak álom, hogy PS5-höz jussanak. A scalperek remélhetőleg megszívják, amikor megszületik az új törvény.

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

Rip scalpers?! – A brit kormány fellép a PS5 és Xbox haszonlesők ellen

×