A múlt hétvégén a Twitch saját streamet indított, ahol több olyan öngólt is rúgott, amit egyesek nevetségesnek, mások felháborítónak tartanak.

A Twitch erős kritikával néz szembe, miután saját hivatalos közvetítésük során egy-két érdekes eset történt. Január 23-án elindult az úgynevezett Participation Awards, ahol a közösség egyik fele kiakadt azon, ami történik, mások pedig szakadtak a nevetéstől. Mindkettőre meg volt az okuk. Január 23-án ugyanis megtartották a Participation Ceremony nevű eseményt, ahol a felhasználókat ünneplik és díjazzák, 2020-ban elért eredmények alapján.

Erős öngólokat rúgott magának a Twitch.

Moderálás

A Twitch tehát a közösség megünneplése céljából tartotta meg szombaton a Participation Awards eseményt, ahol a streamerek és a közösség munkáját elemezték ki, majd díjazták. A stream során azonban sokan felháborodtak azon, hogy a chatet egyszerűen nem sikerült kordában tartani, hatékonyan moderálni.

A Twitch partner és a streamer negaoryx például azt írta a Twitteren, hogy a chat tele volt gyűlöletbeszéddel, zaklató és toxikus megjegyzésekkel, amikkel a díjazottakat és stream házigazdáit illették.

„Több mint 42 000 néző nézi a Twitch Participation Awards eseményt a hivatalos csatornán. A chat a gyűlöletbeszédtől hangos, és zaklatják a vendég-streamereket. 3 mod is van a listában, de amióta figyelem, egyetlen hozzászólást sem töröltek” – írta.

Természetesen több streamer is hasonlóról számolt be a Twitteren, és elképesztőnek tartják, hogy pont a hivatalos csatornát nem lehet rendesen moderálni. A Twitch ugyanis az utóbbi időben valóban mindent megtett a gyűlöletkeltő, toxikus és zaklató magatartás visszaszorításáért a platformon. Számtalanszor módosították a szabályzatot, rengeteg embert kitiltottak, sőt másokat sértő hangulatjeleket is eltávolítottak.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy egy igen fontos eseményt voltak képesek tönkre tenni a kommentelők. Ugyanakkor nem ez volt az egyetlen gond a közvetítés során.

Különös díj

Természetesen a ceremónia során rengeteg kategóriában kaptak díjat a streamerek és egyéb felhasználók, ám a „most raids performed in 2020” (legtöbb raid 2020 során) kategóriának különös nyertese lett. A raid ugye az, amikor egy streamer saját nézőit szépen „átküldi” egy másik csatornára.

A stream során büszkén jelentették be, hogy a legtöbb raidet 2020-ban electricallongboard kezdeményezte. Több mint 1000 raidet tudhat magáénak. Nem kellett sok, hogy a chat és egyéb streamerek is rámutassanak, hogy az említett „felhasználó” egy bot, ami automatikusan hostol. Nem ember, és még csak nem is a közösség tagja.

„Ez csak egyike azoknak a hülye botoknak, amelyek téged raidelnek” – mondta Zach Bussey streamer. „Ezt a fiókot ki kellene tiltani a Twitch-től, ó, istenem, milyen világban élünk.”

A Twitch egyelőre nem ragált a kritikákra. Természetesen mindez nem igazán nyerte el a nézők, a streamerek és egyéb fontos szereplők tetszését. Vajon hogyan volt képes a Twitch ennyi hibát elkövetni egyetlen stream alatt? Szerinted?

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×