A Panasonic már jó ideje megkezdte Japánban a robotok tesztelésének első szakaszát.

A Panasonic Corp. nemrégiben közölte, hogy februárban megkezdik az önvezető házhoz szállító robotok kipróbálásának második körét, a Kanagawa prefektúra lakóövezetében.

 

A koronavírus-járvány megnövelte az igényeket az olyan szolgáltatások iránt, amelyeknél az emberek közötti kapcsolat korlátozott vagy abszolút nincs is.

Egyre többen vásároltak az interneten, házhoz szállíttattak ételeket és egyéb termékeket, de ezzel szemben Japánban számos iparágban munkaerőhiány a probléma, ideértve a csomagkézbesítést is.

A vállalat elmondta, hogy az autonóm robot óránként maximálisan 4 kilométer/órás sebességgel haladhat, és szállításra szánt cikkekkel van felszerelkezve.

Az osakai cég által kifejlesztett kis robotot először egy olyan területen tesztelték, amelyet a fejlett technológiák bemutatására terveztek a helyi hatóságokkal és más cégekkel együtt, a közös projekt keretében. Az első szakasz decemberig tartott.

A második szakaszban – február és március között -,  a boltokban vásárolt ételeket és egyéb cikkeket szállítják a környékbeli lakosoknak.

Ha a második szakasz is problémamentesen zárul, hamarosan teljes zöld utat kap a vállalat új flottája. 

×