Nagy nevű fejlesztők segítségével halad előre a 2000-es évek klasszikusának felújítása. A Blizzard a Vicarious Visions segítségét kérte.

A Bloomberg szerint a Vicarious Visions közreműködésével készül a Blizzard háza táján a Diablo 2 Remake-je. Jelenleg a Blizzard „hármas csapata” foglalkozik a projekttel, az a csoport, akik a Diablo IV-ért is felelnek. Egészen tavalyig az „egyes csapat” dolgozott a Remake-en, ám hozzájuk volt köthető a Warcraft III: Reforged is, ami egyáltalán nem nevezhető közkedveltnek napjainkban.

Az „egyes csapat” azóta feloszlott, vagy áthelyezték a dolgozókat házon belül, vagy pedig megszűnt a munkakörük. Ezért is talált új gazdára a Remake projekt.

Na, de hol a Diablo: Immortal megjelenése?

Ha valaki nem tudná, hogy kikről beszélünk Vicarious Visions alatt, ők azok akik újból életet leheltek a Tony Hawk’s Pro Skater-szériába. Tavaly az első és a második rész Remake-je hatalmas sikert aratott, a The Game Awards gálán az év sportjátékának is megválasztották. A hirtelen jött siker meghozta a reflektorfényt a cégnek, a Blizzard valószínűleg ezért is vette a szárnyai alá a VV-t.

Azt nem tudni, hogy Diablo 2 téren mit fognak tudni hozni, de az biztos, hogy jó pedigrével indulnak. Az már más kérdés, hogy a Blizzard mennyire tesz jót azzal, hogy lerántja a fejlesztőket a jelenlegi projektekről és új feladatokba erőszakolja őket.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×