Most éri meg Pokémon kártyákba fektetni. A lapok értéke folyamatosan nő, a napokban új kártya került a „legdrágábbak” trónjára.

Teljesen megőrült a kártyapiac. A Pokémon kártyák értékei az egekbe emelkedtek az elmúlt időszakban, s ebben szerintem komoly szerepük van a tartalomgyártóknak is. Az olyan milliók által követett személyek, mint például Logan Paul érdeklődése a termékek iránt biztosan jótékony hatással van a keresletre. Sokan gondolkodnak úgy, hogy ha kedvenceik Pokémon kártyát gyűjtenek, akkor bizony nekik is bele kell szállni a bizniszbe. Na meg mint kiderült, üzleti oldalról is érdekesek lehetnek, ugyanis igazán jó befektetésnek tűnnek.

Emlékszem, pár évvel ezelőtt egy rettentően limitált mennyiségben elérhető Illustrator Pikachu kártya volt a TCG legértékesebb lapja. Még egy 1998-as rajzversenyért osztogatta a CoroCoro japánban. A ZenMarket pár éve egy ilyen lapot 220 ezer dollárért értékesített, ez pedig sokaknál lecsapta a biztosítékot.

Nos, most „csak” egy Blastoise lap kelt el 360 ezerért, vagyis közel 106 millió forintért.

Rendben, a szóban forgó kártya is speciális, ugyanis ’98-as nyugati régió tesztelései során használták. Ezeket a lapokat többnyire megjelölték, viszont a most értékesített Blastoise jelöletlen. Emellett 8,5-ös értékelést kapott a CGC-től, ami ugyan jónak számít, viszont eddig a 10-es értékelést szerző kártyák vezették a piacot.

Nem tudni mit hoz a jövő, de az biztos, hogy ennyire még sosem érte meg Pokémon kártyákat gyűjteni.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×