Bármennyire is furcsa, a COVID 19 is tehet arról, hogy az Activision Blizzard értéke rekordszintet ért el az elmúlt évben.

Természetesen a mikrotranzakciók, valamint a COVID-19 járvány hatásainak is köszönhető, hogy az Acivision Blizzard elképesztő eredményeket ért el az elmúlt időszakban. Ehhez persze kellett több jó játékmegjelenés is, ugyanakkor a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet nem okozott olyan nagy fennakadást, hogy a cég ne tudott volna növekedni.

Friss becslések szerint az Activision Blizzard összértéke jelenleg összesen 72 milliárd dollár.

Ezt forintba átváltani nem is érdemes, olyan sok szám lenne. A részvényárfolyam jelenleg 95 dolláron áll, ami a legmagasabb érték 1984 óta (amikor sokkal kevesebb részvény volt). Amint azt a The Wall Street Journal megjegyezte, a társaság részvényeinek árfolyama 2020 decembere óta folyamatosan emelkedik.

Ennek a növekedésnek az egyik okozója a COVID-19 járvány, amely növeli az Activision nyereségét azáltal, hogy több ember van otthon, és több idő van játszani. A játékipar egészében óriási nyereséget ért el ebben az évben, az Egyesült Királyság ipara 2020-ban először haladta meg a 4 milliárd fontot (5,6 milliárd dollárt).

A mikrotranzakciók szintén rendkívüli módon segítették az Activision Blizzard növekedését. Az utolsó pénzügyi negyedévben 1,2 milliárd dolláros bevételt értek el mikrotranzakciókból, amely a teljes bevétel több mint felét teszi ki. A mikrotranzakciók többsége a Call of Duty: Modern Warfare és a Warzone játékokból származik, amelyek együttes sikerével tavaly tízszeresére nőtt a PC-s COD felhasználók száma.

A Warzone sikere nagy mértékben növelte a Call of Duty franchise vonzerejét. A társaság február 4-én teszi közzé a pénzügyi év eredményét. Akkor majd kiderül, milyen eredményt hozott a Call of Duty: Black Ops Cold War.

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/blackopscoldwarhungary

×