Egy friss kutatás ismét bebizonyítja, hogy értékállóság szempontjából még mindig az iPhone a legjobb választás.

Természetesen nem ez az első és egyetlen elemzés, ami a mobilok értékállóságával foglalkozik. Mivel a mobiltelefon a mai korban fogyóeszköz lett, azok értéke évről évre gyorsabb értékcsökkenést mutat. Nem mindegy ugyanakkor, hogy milyen gyártó mobiljáról van szó. A MyBankCell tavalyi májusi kutatása, mely az azt megelőző 4 évet vette alapul, bebizonyította, hogy az iPhone készülékek érnek az idő múlásával is a legtöbbet. Most kiderültek a 2020-2021 évre vonatkozó adatok. Még mindig az iPhone vezet az értékállóság szempontjából. A hosszú elemzésből kiderült ugyanis, hogy

az Androiddal működő mobilok átlagosan akár kétszer olyan gyorsan veszítenek értékükből, mint az Apple mobiljai.

Az csúcskategóriás Androidos telefonokon egy év után eredeti áruk két harmadáért lehet túladni (33.62%-os értékvesztés), két év után pedig már csak harmadáron lehet becserélni őket (-61.5%). Ezzel szemben a legdrágább iPhone-ok értéke csak ennek felével csökkent: egy év után 16.7%, a második végére pedig 35.47%-kal.

Gondolom senki számára nem meglepő, hogy a legnagyobb értékcsökkenést az olcsó Android telefonok mutatják. Ezek az első évben átlagosan 52.61%-os értékcsökkenést szenvedtek el, a második év végére már 73.61%-ot, a harmadik év után pedig 85.15%-ot is elérte árcsökkenés.

Természetesen fontos megjegyezni, hogy az Androidos telefonok esetében egyáltalán nem mindegy, hogy milyen márkáról beszélünk. Úgy néz ki ugyanis, hogy a HTC, a Motorola és a Sony készülékei veszítenek a leggyorsabban az értékükből. A legjobban az LG okostelefonjai teljesítettek: az ő értékvesztésük volt a legalacsonyabb, megközelítve az Apple telefonok szintjét.

Neked milyen mobilod is van?

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×