Az Epic Games rendesen kapott hideget-meleget a napokban, pár profi ugyanis bepöccent a Fortnite biztonságát illetően. A kiadó most válaszolt.

Aki követi a profi Fortnite szcénát, az hallhatott Jonathan „Yung Calculator” Weber vádaskodásairól. A Built By Gamers játékosa Twitteren borult ki, amikor az egyik játékából egyik pillanatról a másikra, kizárta a rendszer. Szerinte az Epic biztonsági malőrje miatt történhetett ez, ami a Fortnite Leaderboard rendszeréhez köthető. Úgy gondolja, hogy onnan bárki megtudhatja a listázott játékosok e-mail címét.

Ez azért kulcsfontosságú, mert még ha nem is tudjuk a jelszót egy felhasználóhoz, pusztán az e-maillel megkeseríthetjük egy játékos életét. Az Epic Games felhasználóival ugyanis az a probléma, hogy ha jelszóemlékeztetőt küldünk magunknak, akkor is kidob az adott játékból, amiben éppen játszunk. Több streamerrel is szórakoztak így a nézők mostanában, Clix, Nick Eh 30 és Nate Hill is a kellemetlenkedők áldozata lett.

Több adatbányász is a kiadó védelmére sietett, FNBRUnreleased kifejtette, hogy az API alapján esélytelen, hogy ilyesmi történhessen, vagyis Calculator szavai nem állják meg a helyüket. Természetesen egy ilyen erős vádat az Epic sem hagyhatott szó nélkül, a cég letesztelte, majd pedig cáfolta mindazt, amit a profi mondott.

A Leaderboards-on keresztül nem képes szivárogtatni a kliens, így minden játékos megnyugodhat, ilyen módon senki sem fogja tudni megszerezni a személyes adataikat. Reméljük ez így is marad!

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×