A 250 000 dolláros Twitch Rivals Doritos Bowl Warzone versenye csalóbotránnyal zárult, mivel az utolsó körben zártak ki egy csapatot.

Pont a hetekben írtam arról többször, hogy a csalók valóban egyre pofátlanabbak. Élő streamben is simán csalnak, és ha bannolják őket, simán átmennek egy másik fiókra. Azonban tényleg nehezen tudom megérteni azt, aki egy komoly, kompetitív meccsen csal, tönkretéve minden játékos lehetőségét.

A Warzone eddigi legnagyobb Twitch Rivals versenye tegnap egy botránnyal ért véget.

Az öt körös privát lobby során több profi Warzone játékos kezdett vádaskodni azzal, hogy valaki csal a 250 ezer dolláros versenyen. METZY_B, kyrptic_j0ker és Unifyz trióját ennek fényében kizárták a versenyből. A kizárás azonban csak akkor lépett életbe, amikor a játékosok már bejutottak a nap ötödik és egyben utolsó mérkőzésére.

„A tornán és azon kívül kapott különböző infók és bizonyítékok alapján a Twitch megállapította, hogy a csapat játéka kétséget kizáróan természetellenes volt” – magyarázta az esemény házigazdája, Caleb ‘WavePunk’ Simmons. A kizárás után a csapat nélkül folytatódott a verseny. Nem indították újra a meccset, nem tették más időpontra.

Mi történt?

Az említett játékosok a negyedik kör után lettek gyanúsak másoknak. Feltűnt, hogy METZY_B rendkívül különös AIM-mal bír, később Tommey (a rezidens Warzone nyomozó) elkezdte elemezni a felvételeket.

 

A Twitch ezután megállapította, hogy csalt a csapat. A tét óriási volt, hiszen az első csapat 45 ezer dollárt vihetett haza a 250 ezer dolláros nyereményalapból. Természetesen az ügy hatalmas port kavart a közösségi oldalakon is, sokan ismét firtatni kezdték, hogy miért nincs egy normális csalásellenes rendszer a játékhoz.

„Sajnos anti-cheat nélkül a normális Warzone versenyek nem lehetségesek” – mondta NICKMERCS. Több profi egyetértett abban, hogy nehezen lehet komolyan venni a játékot, valamint a versenyeket, ha ilyen előfordulhat.

A nyertes csapat egyébként UnRationaL, StayFinessen és Nickool hármasa lett.

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/warzonehungary/

×