Egy kiszivárgott üzenet szerint egy ingyenes Rainbow Six: Siege csalás olyan programot telepít a csalók gépére, ami segít a bitcoin bányászatban.

Egyik játékban sem szeretjük a csalókat, amit viszont imádunk az az, amikor a csalókat kicsit megszivatják. Egy CS:GO csaláskészítő például úgy szivatta a cheatereket, hogy olyan csalásokat készített, ami annak használóját vette célba. Imádtam. Most a Rainbow Six: Siege csalások kerülnek előtérbe: a csalók gépét bitcoin bányászatra használják, a felhasználók tudta nélkül. Valamit valamiért.

Nemrég a Rainbow 6 Siege cheat Discord szerverén egy botüzenet jelent meg, mely rávilágít arra, hogy a bitcoin bányászok malware programja egy ingyenes R6 csalásban kapott helyet.

„A CPU-d este 11 óra körül kezdi el dolgozni. Elnézést kérünk, de valahogy pénzt kell keresnünk” – olvasható a bot üzenetében. Természetesen hozzátéve, hogy a megoldás nem legális, de legalább pénzt hoz. Az üzenet szerint a csalás törlése vagy eltávolítása teljességgel hiábavaló, mivel a fejlesztők „több hátsó ajtót is telepítettek” a bitcoin-mining malware számára, hogy „át tudjon utazni a BIOS-on”.

Kép: Anti Cheat Police Department (Twitter)

A malware a bitcoin bányászathoz szükséges erőforrásokat csak az érintett számítógép üresjárataikor használja, tehát ez semmilyen módon nem befolyásolja a játék teljesítményét. Ám ez azt jelenti, hogy aki csalni szeretne, az tisztában kell legyen azzal, hogy a gépét közben olykor bitcoin bányászatra használják, valakik, valahol.

Mivel az utóbbi időben eléggé felment a bitcoin értéke, nagyon sokan kezdtek el ismét bányászni. Oroszok Szibériában bányászfarmot hoztak létre, videokártyát gyakorlatilag nem lehet kapni. A bányászok most a csalók gépét használják fel, ami nem rossz ötlet. Egyrészt a csalásnak lesz valami következménye, másrészt pedig talán kétszer is meggondolják, hogy csaljanak-e.

Ha az üzenet valóban igaz, az egy igen érdekes időszakot hozhat el a bitcoin bányászatban. Reméljük, ennek nem örülnek a csalók!

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

×