Őrületes pénzeket tudnak kiadni emberek egy-két termékért. A Pokémon kártyák például ilyenek, most 120 milliót adott ki valaki egy dobozért.

A Heritage Auctions vezetői is valószínűleg kérdően néznek a piac hatalmas Pokémon-igényére. Persze ettől még biztosak vagyunk abban, hogy örülnek mindennek, elvégre hirtelen őrületesen nagy divat lett a Pokémon kártya. Több nagyobb streamer és tartalomgyártó is elkezdett ilyen kártyákba fektetni, az ezekről készült videók pedig csak figyelmet fordítottak erre a játékra. Eddig sem voltak olcsók az első kiadású lapok, ám most, hogy még nagyobb a figyelem és az igény, az árak is egyre feljebb másznak.

Az előbb említett aukciókkal foglalkozó cég legutóbbi rendezvényén is sikerült egy hajmeresztő tételt értékesíteni. Egyetlen lap 195 ezer dollárért, vagyis körülbelül 59 millió forintért talált gazdára.

Ha úgy vesszük, akkor az ennek a lapnak csupán csak az árnyékában van a most említést nyerő doboz. Ugyan jóval több pénzért kelt el, mint a lap, azért itt mégis csak egy Pokémon Booster Boxról beszélünk.

Hogy miért ilyen drága ez a csomag?

Vicces, de egyetlen egy kártya miatt. A bontatlan, első kiadású dobozok ugyanis tartalmazhatnak egy olyan Charizard lapot, ami önmagában 350 ezer dollárt, vagyis közel 103 millió forintot ér. Így ebben az esetben a 120 milliós csekket pusztán csak a lehetőségért állította ki valaki. (Viszont, ha kiszámoljuk, a matek sosem fog profitot mutatni…)

Akit érdekel egy ilyen aukció, annak íme a Heritage Auctions videója:

 

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×