Régi GPU új köntösben.

Meglehetősen érdekes hírekről számolt be az Overclocking tech oldal, akik szerint jelenleg akkora videókártya-hiány áll fenn, hogy az Nvidia hamarosan ismét bevezeti az RTX 2060-at, csak ezúttal új köntösben. A népszerű középkategóriás RTX ismét visszatért a gyártósorra a lap információi szerint, sőt állításuk szerint már egyes partnerek meg is kapták az új GPU-kat.

Az RTX 2060 most visszatérhet

A szállításokat viszont nem hozta nyilvánosságra az Nvidia, viszont a háttérben a videókártya-hiány állhat, ami már olyan méreteket öltött, hogy gyakorlatilag bármilyen kártyát el lehet adni most a piacon, megfelelő árcimkével persze. Mindez kissé komikusnak hangzik, hiszen nemrég mutatták be az RTX 3060-at, ami elvileg pont az RTX 2060-at váltaná.

Tavaly a Super széria eljövetelével a „sima” RTX 2060-asok kaptak egy 50 dolláros (~15 ezer forintos) árvágást, ezt követően nem sokkal pedig teljesen eltűnt a kártya a boltok polcairól. A kisöprő akció tehát sikeresnek bizonyult, viszont mostanra mind a külföldön, mind pedig a magyar boltokból eltűnt az RTX 2060.

Az Overclocking információi szerint az RTX 2060 300 eurót, az RTX 2060 Super pedig 400 eurót fog kóstálni, mindeközben az RTX 3060-at 339 eurós listaáron dobják piacra. Ha igaznak bizonyulnak az információk, akkor bizony jó ideig számolnunk kell még a videókártya készletek hiányára.

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

×