Újdonság az Intel háza táján.

Noha az Intel csupán nemrég mutatta meg a Rocket Lake architektúrát a CES 2021-es virtuális eseménysorozatán, ennek ellenére már most szállingóznak a hírek a 12. szériás Alder Lake platformmal kapcsolatban. Ezúttal napvilágot látott egy kép, amit a népszerű szivárogtató, momomo_us tett közszemlére, ezen pedig az első Alder Lake processzorok egyike látható.

A SiSoftware képernyőmentésén látszik, hogy valaki egy 16 magos Alder Lake processzorral futtatta le a népszerű benchmarkot. Ez végre valóban nagyobb léptékű változásokat hozhat el, ugyanis immáron 10 nanométeren készülnek a chipek, emellett új architektúra is érkezik. Immáron az úgynevezett „nagy” Golden Cove magok mellett „kisebb” Gracemont magok is jelen lesznek, ami számos előnnyel kecsegtethet, többek között gyorsabb végrehajtási időket és jobb fogyasztást remélhetünk.

A titokzatos processzor 1,8 GHz-es alap és 4 GHz-es boost órajelekkel ékeskedett, ami mellett 12,5 MB L2 cache és 30 MB L3 cache teljesít szolgálatot. Ezen felül a DDR5-ös memóriakezelés sem maradt ki a repertoárból, mindez pedig az LGA 1700-as foglalaton kapott helyett. Kíváncsian várjuk, hogy mire lesz képes majd az Alder Lake a független tesztpadokon…

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

×