Egy szerencsétlenül járt gamer csak később vette észre, hogy nem videókártyát vett, hanem egy baromi drága jpg képet.

Valószínűleg más oldalaknak köszönhetően már többen értesültetek róla, hogy az elképesztő VGA hiány következtében megjelent néhány troll az eBayen. Ők azok, akik kísérletképpen az RTX 3080 kártyáról készült jpg képet kezdtek el árulni, a licit pedig közben hatalmas méretek öltött. Egy ilyen ajánlatnál már 905 eurós, vagyis nagyjából 325 ezer forintos ajánlat is érkezett, annak ellenére, hogy a címben és a leírásban is benne van, hogy nem egy videókártyát, hanem csupán egy azt ábrázoló képet árulnak.

Egy srác 810 dollárt költött egy RTX 3080 képéért az eBayen. Ez kb. 240 ezer forint.

Közben persze azok, akik szeretnének új VGA-hoz jutni, abban reménykednek, hogy egy haszonlesőtől, kicsivel drágábban ugyan, de legalább vehetnek egy kártyát. Sajnos olyan is van, aki emiatt közben bedőlt a csalásnak.

Néhány órája a Redditen ediblepizza szépen leírta a történetét. Egy RTX 3080-ast akart vásárolni, majd az eBayen rábukkantak a keresett kártyára, mindössze 750 dollárért. Vagy legalábbis ezt hitte. Történetünk hőse állítása szerint el is olvasta a leírást, nehogy valamilyen átverés legyen, de olyan izgatott volt, hogy nem vette észre, hogy valójában egy 49kb-os képet árulnak ennyiért.

„Tudtam erről az átverésről, és elolvastam a leírást” – magyarázta az ediblepizza. „Gondolom, túl sok adrenalin volt bennem, és azt hittem, hogy ez lehet az esélyem, hogy megszerezzem a kártyát.”

Miután már leadta a megrendelést, csak utána vette észre, hogy egy sima képet vett. Most éppen azon van, hogy visszaszerezze a pénzét.

„A történet tanulsága: ha túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg úgy is van” – mondta.

A kommentelők most igyekeznek őt megnyugtatni, hogy az eBay igen jól kezeli az ilyen csalásokat. Bár az biztos, hogy igen jó lecke lehet ez mindenki számára. Szerencsére ez az eBayen történt, ahol visszatérítik a pénzt, ám hasonló csalók, szemfényvesztők mindenhol lehetnek. Nagyon figyeljetek oda!

 

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

 

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×