Ha lehet hinni a szivárgásnak, a Fallout: New Vegas 2 már fejlesztés alatt áll.

Tavaly hatalmas meglepetés volt, amikor a Microsoft bejelentette, hogy felvásárolta a ZeniMax Mediát 7,5 milliárd dollárért, aminek leányvállalata többek között a Bethesda Softworks is. Ennek a hatalmas üzletnek az eredményeként az olyan címek, mint a The Elder Scrolls, a Fallout, a Wolfenstein, a DOOM és a Quake, az Xbox család része lett.

Az üzletnek a következményeit persze sokan elemezték, ám igazából még mindig alakul, hogy mi is fog történni ezután. Egy dologra azonban a rajongók gyorsan rámutattak: logikus lenne, ha készülne a Fallout: New Vegas 2. A Microsoft 2018-ban ugyanis megvásárolta az Obsidian Entertainmentet, az eredeti New Vegas mögött álló stúdiót. Mivel az Obsidian és a Fallout licenc ugyanazon tető alá került, úgy tűnt, hogy a folytatás ennyi év után nem okozhat gondot.

Az Obsidian ugyanakkor jelenleg tele van más projektekkel, például ott van Avowed, amely a The Elder Scrolls sorozat potenciális riválisa lehet. Egy bennfentes viszont azt állítja:

Készül a Fallout: New Vegas 2 is.

Ezt egy megbízhatónak bizonyult szivárogtató és bennfentes, Tyler McVicker állítja, aki korábban a Valve News Nertwork tagja volt. Ő volt az, aki a bejelentés előtt hírt adott a Half-Life: Alyx megjelenéséről.

Az új csatornájára feltöltött videóban a Nintendo Switch Pro, illetve a The Legend Of Zelda 35. évfordulója mellett egy csomó egyéb Bethesda és Microsoft játékról beszélt, köztük a Fallout: New Vegas 2-ről is.

 

McVicker azt állítja, hogy információja van arról, hogy a játék fejlesztés alatt áll. Ebből persze azt nem lehet tudni, hogy jelenleg milyen szakaszban van a projekt, ez azonban biztató lehet a rajongók számára. Sajnos azt sem lehet tudni, hogy mely stúdió dolgozik jelenleg a projekten.

Mégis, hosszú idő óta ez az első alkalom, hogy hallunk valamit a Fallout folytatásról. Reméljük, hogy a Microsoft/Bethesda hamarosan tényleg bejelenti a jövőre vonatkozó terveit, aminek része lesz a New Vegas 2 is.

Te örülnél neki?

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×