PC-re, konzolokra és mobilra is terveznek új játékokat, melyek mind a PUBG univerzumában játszódnak.

Azok számára, akik a PUBG streamek alatt gyakran hangoztatják, hogy „ez egy halott játék”, valószínűleg hihetetlen, hogy a cím még mindig a legjátszottabb battle royale játékok egyike. Éppen ezért a kiadó számára a PUBG egy potenciális bevételforrás, nem meglepő tehát az sem, hogy tovább bővítik a játékok palettáját az univerzumon belül. Nemrégiben felröppentek olyan pletykák, hogy a koreaiak már készítik a játék folytatását, a PUBG 2-t, illetve decemberben váratlanul megkaptuk a The Callisto Protocol előzetesét, mely elvileg szintén a PUBG univerzumában játszódik.

Ám úgy tűnik, a jövőben még több játék készül az univerzumon belül.

A Bloomberg értesülései szerint a Krafton, melynek leányvállalata a PUBG Corp. is, tervei szerint egész játékrepertoárt készít a franchise alapján. Idén például egy új battle royale mobiljátékot terveznek kiadni, amelynek alapja szintén a PUBG.

Később, valószínűleg 2022-ben jön egy új PUBG-hez köthető PC-s és konzolos játék, valamint egy túlélő horror, amely a PUBG után három évszázaddal játszódik. Utóbbi valószínűleg a fent említett The Callisto Protocol.

 

A hírt egyébként Kim Chang-han, a Krafton vezérigazgatója osztotta meg az oldallal. A Krafton Inc. egy dél-koreai holdingtársaság, aminek leányvállalatai a Bluehole, a PUBG Corp és a Striking Distance is.

„A legfontosabb az, hogy a vállalat hogyan tudja hasznosítani a PUBG-t, és hogyan tud belőle még nagyobb franchise-t csinálni” – fogalmazott Kim.

Úgy tűnik tehát, hogy a Krafton minden szinten ki akarja használni a PUBG sikerében rejlő lehetőségeket. Tavaly júliusban a PUBG 70 millió példányban fogyott PC-n és konzolon, miközben a mobilverzió letöltéseinek száma 600 millióra nőtt. Ez a szám 2019 júniusában 400 millió volt.

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×