A Street Fighter profi és a Cross Counter TV alapítója, Ryan ‘Gootecks’ Gutierrez végre maga is reagált, miután a Twitch eltávolította a közkedvelt PogChamp emote-ot az állítólagos „erőszakra ösztönző” bejegyzésért.

Január 6-án, Gootecks ​​a Twitteren kérdezte meg rajongóit, hogy szerintük nem lesz-e „további polgári zavargás a Capitoliumban kivégzett nő miatt”, miután jobban kibontakoztak a bizonyos nap vitatott eseményei.

Röviddel e megjegyzés után a Twitch úgy ítélte meg, hogy Gutierrez „további erőszakra ösztönöz” és úgy döntöttek, hogy eltávolítják az emote-ját, megjegyezve: „nem tudják jó lelkiismerettel folytatni ennek használatát”.

Jelenleg egy ideiglenes megoldás született: 24 óránként megjelenik egy-egy új PogChamp emote – de Gootecks abszolút nem helyesli azt, ahogyan a Twitch kezelte a helyzetet.

A Cross Counter TV YouTube csatornájára feltöltött új válaszvideóban az emote eredeti arca rámutatott a Twitter és a Twitch érdekes következetlenségeire.

A lényegesebb részletek 19 percnél kezdődnek:

 

Elsősorban azt vitatja, hogy a Twitter milyen pontok alapján döntött például az amerikai elnök Twitter fiókjának betiltásáról.

„Nem mintha a Twitter nem ritka fogú fésűvel fésülné át az emberek bejegyzéseit, hogy megállapítsák, erőszakra ösztönöznek-e vagy sem, igazam van?” – kérdezte.

Aztán megmutatta az általa közzétett tweeteket, amelyek eredményeként zárolták a fiókját, de a polgári zavargásokról szóló bejegyzése nem volt bűnös, ami arra utal, hogy az a Twitter mércéje szerint rendben van.

„Olyan embereket keresnek, akik megpróbálnak erőszakra ösztönözni, de nálam nem ezt találták” – mondta. – „Tehát miért van az, hogy a Twitchnek ilyen jellegű döntési hatalmai vannak? Mivel a videó feltöltésétől számított kevesebb, mint három órán belül úgy döntöttek, hogy eltávolítják a globális PogChamp emote-ot. ”

Eddig úgy tűnik, hogy a Twitchnek esze ágában sincs a Gootecks féle ​​PogChamp emote-ot visszaállítani, de „megértik az emote fontosságát a platform kultúrájában”.

×