Mivel elvileg befolyásolni lehet a meccseket, az Activision tett róla, hogy mások ne láthassák statjainkat a külső alkalmazásokban.

Az utóbbi időben a Warzone kapcsán parázs vita alakult ki. Ennek középpontjában olyan külső alkalmazások állnak, melyek statisztikákat mutatnak meg a Warzone meccsekről/játékosokról. Ilyen például a COD Tracker és a Warzone Companion. Ennek segítségével fel lehet mérni, hogy egy adott meccsben milyen játékosok kapnak helyet, így gyakorlatilag manipulálni lehet, hogy ki milyen szintű ellenfelekkel játsszon. Sokan gyanítják például, hogy egy állítólagos világrekord ennek a „csalásnak” köszönhetően dőlt meg. Miközben a közösség persze vitát folytatott arról, hogy az alkalmazások használata csalás vagy nem, mindenki várta, hogy mit lép az ügyben az Activision.

Az Activision tett róla, hogy az alkalmazás ne használhassa adatainkat, ha nem akarjuk.

Mivel sokan úgy gondolták, hogy az alkalmazások használata egyértelműen nem tesz jót a játéknak, és negatívan hat az esélyekre, az Activision adatvédelmi beállítást eszközölt. Minden játékos alapvető adatvédelmi beállítását megváltoztatták, hogy az ilyen külső alkalmazások ne férjenek hozzá azokhoz az adatokhoz, melyek alapján működnek. Most a statisztikáink alapértelmezett beállítása: Friends & External Tournaments. Ez azt jelenti, hogy ezek az alkalmazások már nem tudnak fontos információkart megjeleníteni, ha nem akarjuk. Az Activision ugyanakkor biztosítja a lehetőséget, hogy engedélyezzük a beállítást az ilyen appok számára.

Ez azt jelenti, hogy ha mostantól valaki ilyen appokat akar használni, akkor saját és barátai statjait láthatja, a többiekét viszont nem. Ezzel kvázi megoldva a korábbi probléma. Szép!

https://www.facebook.com/groups/warzonehungary/

×