A Cyberpunk 2077 fejlesztője, a CD Projekt RED elárulta, hogy egy második pert indítottak a társaság ellen a játék hibás bevezetése miatt.

A lengyel CD Projekt RED január 15-én közzétett közlemény útján osztotta meg a hírt, megerősítve, hogy másodrendű keresetet indítottak ellenük az Egyesült Államok Kaliforniai Központi Kerületi Bíróságán.

A CD Projekt RED szerint az új igény tárgyában és terjedelmében hasonló az első perhez, amelyet a manhattani székhelyű Rosen Ügyvédi Iroda nyújtott be tavaly év végén.

Ez a per, amelyet a CDPR befektetői nevében nyújtottak be, rávilágított arra, hogy a játék „a jelenlegi Xbox és PlayStation rendszereken gyakorlatilag nem játszható a rengeteg hiba miatt”.

A CDPR azt is megjegyezte, hogy az új per nem határozza meg a kért kár mértékét, és hogy a stúdió erőteljes lépéseket fog tenni az ilyen követelésekkel szembeni védekezés érdekében.

A második per alig egy héttel azután következett be, hogy a CDPR társalapítója, Marcin Iwiński nyilvánosan bocsánatot kért a játékosoktól a Cyberpunk 2077 decemberi problémás indulása miatt.

Megjegyezte azt is, hogy a játék kiadásáról az igazgatótanács döntött, és semmi köze a fejlesztői csapathoz.

Nem sokkal a bocsánatkérés megjelenése után a Bloomberg közzétett egy jelentést, amely azt sugallta, hogy a játék fejlesztőcsapata tudta, hogy a játék nem áll készen a széles körű megjelenésre, és azt állította, hogy a 2018-as E3-on bemutatott demó szinte teljesen hamis volt.

A jelentésre Adam Badowski stúdióvezető válaszát kérték, aki elmagyarázta, hogy a bemutató és az utolsó játék közötti különbség természetes része a fejlesztési folyamatnak. Erre szolgál a „folyamatban lévő munka” vízjel – mondta Badowski.

A CDPR-t jelenleg vizsgálja a lengyel Verseny- és Fogyasztóvédelmi Hivatal (UOKiK) a játék hibás bevezetése miatt.

×