Túlígérni, eladni, alulteljesíteni – Így értékeli a Cyberpunk 2077 történetét a 40 perces elemzővideó.

A Cyberpunk 2077 az elmúlt évek egyik legjobban várt játéka volt. Amióta csak bejelentették, szinte minden hazai és külföldi hírportál rendre foglalkozott vele, több okból is. Egyrészt a játék alapja egy olyan asztali szerepjáték volt, amit egy generáció játszott, másrészt a CD Projekt RED-et szerette a közösség a Witcher játékok miatt. Mindenki szentül hitte és bízott benne, hogy amit ők letesznek az asztalra, az minőségi, egyedi és páratlan lesz.

Nos, azóta tudjuk, hogy ez nem teljesen igaz. Annak ellenére, hogy a játékról sok izgalmas hír érkezett az évek alatt és a hype is óriási lett, sokan elkezdtek kételkedni. Ezt tetőzte a játék többszöri késése, ami miatt a közösség kezdett elfordulni a fejlesztőktől. A játék megjelenése után pedig sorra jöttek a negatív visszhangok, a csalódás, a PS4 és Xbox One verziók katasztrofális minősége, a befektetői per és sok más.

A Cyberpunk 2077 története mindazonáltal egy igen hosszú, összetett történet, melyet most egy ismert külföldi Youtube csatorna, Crowcbat foglalt össze. Egy 40 perces videóban nézhető végig a Cyberpunk 2077 összes hibája, a kezdetektől egészen a rossz marketingen át, a bugokig.

A legszemléletesebb a 18 percnél látható összehasonlítás más játékokkal, mint a GTA V.

 

Crowbcat alapvetően arról beszél, hogy a Cyberpunk 2077 egy olyan játékélményt ígért, mely egyáltalán nem fedi a valóságot, túl sokat akartak nyújtani, ami nem sikerült. Végül a sok késés után bizonyos platformokon rossz állapotban adták ki, ami azt eredményezte, hogy a játékot az ígéretekkel szemben nem lehet jól értékelni.

Ha egyben szeretnéd látni a Cyberpunk 2077 történetét, ne hagyd ki a videót!

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkmagyarorszag

×