A Manchester United egykori legendája Wayne Rooney végleg felhagy a labdarúgással. Legközelebb már csak ikonként láthatjuk viszont.

Az idő elképesztően gyorsan repül. Azok a játékosok, akiket gyerekkorunkban néztünk, java része már visszavonult. Pár napja Wayne Rooney is bejelentette, hogy szögre akasztja a stoplist.

Wayne Rooney 2004-ben igazolt a Manchester Unitedbe az Evertontól és több mint 13 éven át szolgálta a Vörös Ördögöket. Ezalatt az idő alatt 568 alkalommal lépett pályára és 258 gólt szerzett hivatalos mérkőzésen. Az angol egyszer nyerte meg a BL-t és az EL-t, 5 alkalommal emelhette magasba a Premier League serlegét. 4-szeres Angol Ligakupa, és egyszeres Angol FA kupa győztes. 2009-ben ő lett az év játékosa. A válogatott mezét 120 alkalommal öltötte magára és összesen 53 gólt szerzett.

A manchesteri évek után az Evertonnál rúgta még a bőrt, majd két évre Amerikába költözött. Az amerikai kaland után a Derby Countynál lépett újra pályára angol földön, és idén végül végleg felhagy a labdarúgással.

Ahogy az lenni szokott, a nagy játékosok karrierjét az EA egy End of an Era lappal tiszteli meg, így egyértelműen mindenki várja, hogy Rooney is kapjon egy hasonlót. Tavaly egy flashback lapot kapott márciusban, így valószínűleg hasonló értékű kártyára számíthatunk.

Nagy karrierje volt Rooney-nak, ami idén végleg befejeződik. Lehet, hogy edzőként a jövőben majd felbukkan, mint ahogyan Pirlo, Lampard vagy Gerrard, de az is lehet, hogy megunja az otthonülést és mint Robben, visszatér az aktív futballhoz.

Neked melyik a kedvenc Rooney pillanatod?

×