Ismét sikerült egy irtózatosan erős tárgyat összedobni a League of Legends fejlesztőinek. A Moonstone Renewer egymagában elviszi a metát.

A 11. szezonra a Riot Games teljesen átdolgozta a League of Legends tárgyrendszerét. Bevezetésre kerültek a Mythic és a Legendary tárgyak, valamint új ikonokat is kaptak a felszerelések. Több tárgy át lett dolgozva, új hatásuk, vagy receptjük lett, az új játékbeli bolt kinézetéről és működéséről már nem is beszélve.

A hivatalos szezon már több, mint egy hete elstartolt, ám ez nem jelenti azt, hogy az új rendszert is csupán ennyi ideje tanuljuk. Az előszezon első napjától kezdve éles a módosítások nagyja, az elmúlt időszakban pedig a fejlesztők folyamatosan, lépésről-lépésre adagolták az újdonságokat. Erre természetesen szükség is volt, ugyanis bőven volt mihez hozzászokni. S ha már hozzájuk szoktunk, le is kellett tesztelni őket.

Az új tárgyak között is feltűnik természetesen jó pár olyan, amit átlagon felüli mennyiségben választunk. Ilyen az Eclipse, a Sunfire Aegis, na meg az Imperial Mandate. Még úgy is, hogy a szóban forgó tárgyakon a megjelenésük óta már alakított a Riot Games. Most például a Galeforce számíthat a közeljövőben finomhangolásra, olyan jól sikerült múltkor a buff.

Mi az a Moonstone Renewer és miért olyan erős?

A Moonstone Renewer egy support (támogató) Mythic tárgy. Egy kevés manaregeneráció mellett 20 Ability Haste-et, 200 életerőt, na meg 40 AP-t ad potom 2500 aranyért. Na meg azt se felejtsük el, hogy ennyiért a miénk lehet a játék egyik legerősebb passzívja, a Starlit Grace is. Ha hatással vagyunk harc közben egy játékosra, legyen az valamilyen támadás, vagy pajzs, esetleg gyógyítás, a passzív gyógyítja a környezetünkben lévő legalacsonyabb életerővel rendelkező csapattársat. Az effektnek 2 másodperc a töltési ideje, s minél több időt töltünk a harcban, annál erősebb. Így maximum 50%-ot gyógyíthatunk csapattársainkon.

A tárgy tehát már önmagában erős, képzelhetjük, hogy mire képes különféle tárgykombinációkban. Staff of Flowing Waterrel és Ardent Censerrel megtolva például őrületesen erős lehet az enchanter karakterünk. S ehhez ráadásul elég csupán 4800 aranyat összeszednünk.

Mikor érdemes a „MoonStaff” buildet választani?

LS-t sokan ismerik a League of Legends közösségen belül. Profi edző is volt már, később pedig a koreai bajnokság kommentátora volt. Jelenleg a T1 családhoz köti szerződés, tartalomgyártóként keresi a pénzét. Szakértelme megkérdőjelezhetetlen, a Moonstone Renewerrel kapcsolatban pedig igazán érdekeset tweetelt a napokban.

Listázta azokat a karaktereket, akiken kiválóan működik a Moonstone Renewer és a Staff of Flowing Water párosítása. A lista magáért beszél:

A tárgyak olcsók és irtózatosan erősek. Nem csoda, hogy sokan az ár-érték listán az élen gondolják a Moonstone Renewert. Még olyan esetben is, amiben szó sincs támogató szerepről. Innen is lehet látni, hogy a kreatív közösség mennyire szépen át tudja írni egy játék szabályait. A Renewer egy támogató tárgynak készült, de valószínűleg más szerepek miatt lesz gyengítve a közeljövőben.

 

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×